Dustin Byfuglien.
Winnipeg

LISTA: De tio hetaste spelarna som kan trejdas innan deadline

ANNONS

Med mindre än fyra veckor kvar till trejd deadline har TSN listat de tio hetaste spelare som kan byta klubb innan dess. En svensk tar plats på listan.

Det är inte ens fyra veckor kvar till årets trejd deadline för NHL-klubbarna. Den 29:e februari stängs portarna, och det är alltjämt en hel del stjärnor vars framtid är osäker.

Även om Anze Kopitar förlängt sitt kontrakt, och Steven Stamkos trots allt ser ut att göra det, finns det några riktigt intressanta spelare som kan bli en nyckelfaktor i ett kommande slutspel. Etta på TSN:s ranking över de största stjärnorna som kan trejdas är inte helt oväntat Winnipegs jätteback Dustin Byfuglien. Byfuglien har utgående kontrakt, och lär vara en drömspelare för samtliga GM:s i ligan inför slutspelet.

Han skuggas av Tampa Bays avstängde jättetalang Jonathan Drouin, som gör allt i sin makt för att trejdas från klubben. Hittills har dock General Manager Steve Yzerman inte hittat något bud som matchat deras önskemål.

Loui Eriksson, som har en stark säsong i Boston med 39 poäng på 49 matcher, är tredje namnet på listan. Loui har utgående kontrakt, och sägs kräva en årslön på runt sex miljoner dollar på sitt nya kontrakt. Boston Bruins, som visserligen har stora slutspelschanser, kan därmed skeppa iväg svensken för att få något i utbyte om man känner att det inte finns möjligheter att förlänga med svensken.

Winnipegs problematiska situation återspeglas bra i att Andrew Ladd skuggar Eriksson. Han är lagets kapten, och uppgifter har gjort gällande att klubben är beredda att offra honom för att i stället kunna förlänga med Dustin Byfuglien.

Islanders toppback Travis Hamonic avrundar topp-fem, med Carolinaikonen Eric Staal på sjätte plats.

Torontos Roman Polák är sjua, Vancouverduon Radim Vrbata och Dan Hamhuis är åtta respektive nia, medan förra säsongens succéspelare Jiri Hudler, Calgary, är siste man att ta sig in på listan.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL