John Scott.
Nyheter

Efter All-Star-succén — nu kan John Scott-historien bli film

ANNONS

John Scotts osannolika färd till NHL:s All-Star Game hade alla ingredienser som hör ett Hollywood-manus till. Därför är det inte helt överraskande att det nu kommer uppgifter om att historien kan bli filmatiserad.
— Vi har fått en förfrågan, säger Scotts agent Ben Hankinson till TSN.

Det var en lika galen som osannolik historia från början till slut. Slagskämpen John Scotts medverkan i årets All-Star Game i Nashville tillkom efter en massiv supporterkampanj som kantades av kontroverser och slutligen också en trejd som tog 33-åringen från Arizona Coyotes till Montréal Canadiens organisation, där han omedelbart begravdes i farmarlaget St. John’s IceCaps på Newfoundland.

Men trots alla knasiga händelser längs vägen blev det i slutändan en All-Star-match för Scott, en match som slutade med att fansen omfamnade sin osannolika hjälte ännu en gång och röstade fram honom till plojmatchens mest värdefulla spelare.

När John Scott, hans höggravida hustru Danielle, som väntas förlösa tvillingar den här veckan och deras bägge döttrar lämnade Nashville tidigt i går morse markerade det slutet för All-Star-sagan. Samtidigt kan det ha varit början på något ännu större för kanadensaren. I takt med att hans historia har blivit uppmärksammad i allt högre sammanhang har också intresset för honom som person ökat.

”EN BERG-OCH-DALBANA MED ETT FANTASTISKT SLUT”

För TSN:s Frank Seravalli berättar Scotts agent, den forne NHL-forwarden Ben Hankinson, att han bland annat har fått en förfrågan om det är möjligt att göra en film om hockeyspelarens liv och inte minst hans väg till NHL:s All-Star-match. Utöver det har det kommit in mängder med erbjudanden om olika reklamuppdrag.
— John Scott-resan har inte varit något annat än en berg-och-dalbana med ett fantastiskt slut, säger Hankinson.
— Vi har en hel del olika alternativ för honom just nu, men det är inte så att han är intresserad av att göra allt. Han har några olika vägar han kan ta vad gäller böcker och till och med den potentiella filmen. Han kan gå så långt som han vill med det här.

Så fort det blev känt att John Scotts liv skulle kunna bli en film lät inte reaktionerna vänta på sig. På sociala medier och i bloggosfären dök det upp förslag på allt ifrån vilka skådespelare som skulle användas i en eventuell Scott-film till exempel på hur en trailer till filmen skulle se ut (se klippet nedan).

Man skulle ha kunnat tro att John Scotts 15 sekunder i rampljuset var över i samma stund som festen i Nashville klingade ut. Men chansen verkar ganska stor att festen bara har börjat.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games