John Scott.
Nyheter

Efter All-Star-succén — nu kan John Scott-historien bli film

ANNONS

John Scotts osannolika färd till NHL:s All-Star Game hade alla ingredienser som hör ett Hollywood-manus till. Därför är det inte helt överraskande att det nu kommer uppgifter om att historien kan bli filmatiserad.
— Vi har fått en förfrågan, säger Scotts agent Ben Hankinson till TSN.

Det var en lika galen som osannolik historia från början till slut. Slagskämpen John Scotts medverkan i årets All-Star Game i Nashville tillkom efter en massiv supporterkampanj som kantades av kontroverser och slutligen också en trejd som tog 33-åringen från Arizona Coyotes till Montréal Canadiens organisation, där han omedelbart begravdes i farmarlaget St. John’s IceCaps på Newfoundland.

Men trots alla knasiga händelser längs vägen blev det i slutändan en All-Star-match för Scott, en match som slutade med att fansen omfamnade sin osannolika hjälte ännu en gång och röstade fram honom till plojmatchens mest värdefulla spelare.

När John Scott, hans höggravida hustru Danielle, som väntas förlösa tvillingar den här veckan och deras bägge döttrar lämnade Nashville tidigt i går morse markerade det slutet för All-Star-sagan. Samtidigt kan det ha varit början på något ännu större för kanadensaren. I takt med att hans historia har blivit uppmärksammad i allt högre sammanhang har också intresset för honom som person ökat.

”EN BERG-OCH-DALBANA MED ETT FANTASTISKT SLUT”

För TSN:s Frank Seravalli berättar Scotts agent, den forne NHL-forwarden Ben Hankinson, att han bland annat har fått en förfrågan om det är möjligt att göra en film om hockeyspelarens liv och inte minst hans väg till NHL:s All-Star-match. Utöver det har det kommit in mängder med erbjudanden om olika reklamuppdrag.
— John Scott-resan har inte varit något annat än en berg-och-dalbana med ett fantastiskt slut, säger Hankinson.
— Vi har en hel del olika alternativ för honom just nu, men det är inte så att han är intresserad av att göra allt. Han har några olika vägar han kan ta vad gäller böcker och till och med den potentiella filmen. Han kan gå så långt som han vill med det här.

Så fort det blev känt att John Scotts liv skulle kunna bli en film lät inte reaktionerna vänta på sig. På sociala medier och i bloggosfären dök det upp förslag på allt ifrån vilka skådespelare som skulle användas i en eventuell Scott-film till exempel på hur en trailer till filmen skulle se ut (se klippet nedan).

Man skulle ha kunnat tro att John Scotts 15 sekunder i rampljuset var över i samma stund som festen i Nashville klingade ut. Men chansen verkar ganska stor att festen bara har börjat.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 16 april
19:30 Frölunda - Skellefteå SHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes NHL
01:30 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 17 april
02:00 Winnipeg Jets - Seattle Kraken NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch