John Scott.
Nyheter

Great Scott — en kväll att minnas för ”utbölingen”: ”Det coolaste jag upplevt”

ANNONS

Han blev den mest osannolika All-Star-spelaren genom tiderna efter en kampanj iscensatt av fansen. John Scotts väg till festhelgen i Nashville kantades av kontroverser och ovisshet, men när pucken slutligen släpptes i går blev det hans stora evenemang. Utöver att som kapten leda Pacific Division till segern i den nya tre-mot-tre-turneringen utsågs han själv till MVP.
— Det här var antagligen det coolaste jag har gjort inom hockey, säger Scott till nhl.com.

Det var länge osäkert om han ens skulle vara välkommen att delta under helgens All-Star-festligheter i Nashville. John Scott kuppades in i matchen av fansen efter en massiv online-kampanj, något som väckte ont blod hos vissa i ligan. I ett omtalat inlägg på spelarsajten Players’ Tribune berättade den 33-årige slagskämpen i förra veckan att NHL hade kontaktat honom och bett honom dra sig ur All-Star Game. När han vägrade blev han under misstänkta förhållanden trejdad från Arizona Coyotes till Montréal Canadiens och sedermera begravd i farmarlaget St. John’s IceCaps på Newfoundland.

I slutändan segrade ändå John Scott. Han fick efter många om och men sin plats som framröstad kapten för Pacific Division i All-Star Game och väl på plats i Nashville gjorde han det mesta av upplevelsen. I nattens tre-mot-tre-turnering sköt han två mål när Pacific Division besegrade Central Division med 9-6 i den ena semifinalen. I finalen mot Atlantic Division, som slog Metropolitan Division med 4-3 i sin semifinal, blev det sedan vinst med 1-0 efter att Corey Perry skjutit matchens enda mål framspelad av Daniel Sedin. Det innebar att Scott och de andra Pacific-spelarna fick vara med och dela på en miljon dollar.

Men det stannade inte där. När turneringens MVP till sist skulle utses hade John Scott återigen fansen på sin sida. Under stort jubel fick han motta den bil som alltid delas ut till den mest värdefulla spelaren.
— Jag trodde att jag skulle hålla mig i bakgrunden och avnjuta All-Star-helgen lite i skymundan, men det var ju definitivt inte så det blev till slut, skrattar John Scott i en intervju med nhl.com.
— Jag beskriver det som en virvelvind som flög förbi så snabbt. Jag älskade det. Det är antagligen det coolaste jag har upplevt inom hockeyn, utan tvekan.

Scotts fru Danielle, som ska föda tvillingar någon gång under den här veckan, var känslosam efteråt.
— Man undrar om man drömmer. Det var liksom för bra för att vara sant. Jag är bara så otroligt glad för hans skull. Det är otroligt, säger hon.

Nu återvänder Scott till vardagen i AHL och frågan är om inte det här var veteranens sista vals i NHL. Efter 285 matcher under åtta säsonger tyder det mesta på att han har spelat ut sin roll i ligan. Men vilket avsked det blev i så fall…

Semifinaler:

Atlantic Division – Metropolitan Division 4-3
Atlantic Division: Erik Karlsson (1), Jaromír Jágr (1), Aaron Ekblad (1), P.K. Subban (1).
Metropolitan Division: Kris Letang (1), Jevgenij Kuznetsov (1), Jevgenij Malkin (1).

Pacific Division – Central Division 9-6
Pacific Division: John Scott 2 (2), Daniel Sedin 2 (2), Taylor Hall 2 (2), Joe Pavelski (1), Johnny Gaudreau (1), Drew Doughty (1).
Central Division: James Neal 2 (2), Patrick Kane (1), Dustin Byfuglien (1), Tyler Seguin (1), Roman Josi (1).

Final:

Pacific Division – Atlantic Division 1-0
Pacific Division:
Corey Perry (1).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games