Johan Åkerman.
SHL

Montén till Juniorkronorna – då tar tidigare stjärnbacken hans roll i LHC

ANNONS

Linköping har plockat in den sista pusselbiten till klubbens ledarstab inför nästa säsong. När Tomas Montén tar över J20-landslaget kommer Johan Åkerman bli ny assisterande tränare till Dan Tangnes.
– Det känns väldigt kul att få ta sig an det här uppdraget, säger den tidigare stjärnbacken.

Att Tomas Montén blir ny ansvarig för Juniorkronorna blev känt under förra veckan. Han lämnar därmed sin roll som assisterande tränare i Linköping redan efter en säsong på posten.

Nu står det klart att LHC plockar in den tidigare stjärnbacken Johan Åkerman som ersättare till Montén. 43-årige Åkerman var under många år en av SHL:s främsta backar, och har även VM-spel med Tre Kronor på meritlistan.

Den här säsongen har han varit tränare för Linköpings juniorlag, men från och med första maj kommer han vara assisterande tränare till Dan Tangnes.
– Det känns väldigt kul att få ta sig an det här uppdraget. Jag ser fram emot att få vara en del av A-lagsverksamheten och jobba tillsammans med Dan, Klas och Mikael under de kommande två åren. Vi i LHC har startat en intressant resa och det ska bli roligt att få delta i resans fortsättning på A-lagsnivå, säger Åkerman till Linköpings hemsida.

Klubbens General Manager Fredrik Emwall är nöjd med att ha knutit upp den forne backstjärnan till A-lagsverksamheten.
– Det känns mycket bra att kunna presentera Johan till vår ledarstab för A-laget till nästkommande säsong. Johan har gjort ett bra jobb inom vår juniororganisation och är en mycket uppskattad ledare. Vi är övertygade om att Johan kommer att göra ett väldigt bra jobb tillsammans med de övriga tränarna, säger Emwall.

Åkerman representerade Linköping under 36 matcher säsonger 2011/2012, och det var den sista svenska klubben han representerade.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL