Veckans Lag …
SHL

Veckans Lag #14

ANNONS

En vecka med några back to back-matcher och flertalet hållna nollar och gjorda hattrick har passerat. Nu ska Hockeysverige i vanlig ordning ta ut veckans lag.

Lars Johansson, Frölunda (2)
Han stod bara en match under veckan, men herregud vad bra han var i torsdagens match mot Brynäs. Med flera ordinarie backar borta i serieledarens laguppställning lyckades Brynäs skapa flertalet superchanser, men Johansson stod i vägen på både möjliga och omöjliga sätt. Han visade på nytt att han är seriens främsta målvakt den här säsongen.

Linus Hultström, Djurgården (2)
Hultström har verkligen visat att förra säsongens succé i Leksand inte var en engångsföreteelse. I stället har Hultström klivit fram som en av Djurgårdens viktigaste spelare, såväl offensivt som defensivt. I veckan bjöd han på tre poäng i back to back-mötet mot Malmö.

Julien Brouilette, Karlskrona
Han stod bara för en poäng i veckan, men det var inte vilken skräll som helst. Karlskronas främsta back blev matchvinnare i lagets skrällvinst mot Skellefteå, när han satte 4-3 i förlängningen.

Matt Anderson, Djurgården
Matt Anderson är Djurgårdens främsta målskytt i SHL. Det efter hans fenomenala hattrick i Djurgårdens vändning från 0-2 till 5-2 mot Malmö i lördags. Anderson noterade också en assistpoäng i 3-0-vinsten kvällen innan.

Rhett Rakhshani, Linköping
Nästa hattrick-skytt hittar vi i Linköping. Rhett Rakshani överlistade Johan Gustafsson tre gånger om när LHC vann med hela 5-0, och fick totalt med sig 4+1 på två matcher mot Frölunda och Skellefteå.

Garrett Roe, Linköping (2)
Men Rakshani var rhett blev i jämförelse med en här killen. Garrett Roe noterade 1+2 i 5-2-segern mot Skellefteå i torsdags, offentliggjorde sin förlängning av kontraktet i lördags, och följde upp det med en fyrapoängsmatch mot Frölunda. Linköping har återigen gjort ett nordamerikanskt superfynd.

Veckans

 

 

 

…hjärnsläpp. Här finns det gott om saker att välja bland. Patrik Zackrisson lackade ur totalt på domarna i Skellefteås förlust mot Karlskrona, och det blev matchavgörande. Adam Burish försökte hugga armen av Marcus Sörensen, och riskerar avstängning. Tomi Sallinen tacklade Nils Andersson fult… Men det största hjärnsläppet stod Chris Campoli för, när han tacklade Peter Öberg flera meter från pucken.

…styrkedemonstation. Oj, vilken vecka Linköping hade! Man krossade Skellefteå med 5-2 på bortaplan i torsdags, och bjöd sedan på säsongens bästa insats inför storpubliken i Saab Arena under lördagen. Då slogs serieledande Frölunda tillbaka med hela 5-0. Kan Linköping utmana bjässarna i ett slutspel?

…skräll. Karlskrona har fortfarande över 30 matcher i rad utan en trepoängare, men nu har man åtminstone två raka segrar på hemmaplan. I lördags skrällde man ordentligt när självaste Skellefteå slogs tillbaka med 4-3.

…drömbesked. Frågan är vem som blev gladast över att Mikael Vikstrand-soppan äntligen löstes. Han själv, eller Färjestads sportchef Leif Carlsson? Nu får Mikael Vikstrand äntligen spela ishockey igen, och han får göra det i Färjestad. Nu återstår det att se om backen kan lyfta FBK till en kvartsfinal.

…mardrömsbesked. Brynäs har haft det tungt på slutet, och man lär inte få det lättare i slutet av säsongen. Tidigt i veckan kom beskedet att Anton Rödin blir borta resten av SHL-säsongen, efter att en skridsko skurit upp en sena i knäet. SHL:s kanske främsta spelare under säsongen kan inte bli aktuell för spel förrän tidigast i slutspelet. Och troligtvis inte ens då.

…mest pinsamma. Andreas Johansson har varit tillbaka i Jönköping två gånger sedan han tog över som Modotränare, och har attackerats av någon eller några ur HV-publiken båda gångerna. Den här gången fick han en dryck kastad på sig. Pinsamt, säger jag.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL