Éric Castonguay.
Tingsryds AIF

Tingsryd återtog serieledningen direkt

Tingsryds succé bara fortsätter. Efter kvällens klara seger mot Vita Hästen återtar man serieledningen i HockeyAllsvenskan, och det är nu hela 15 poäng ned till tabelltrean Bik Karlskoga.

AIK tog hand om serieledningen när man i torsdags bortaslog IK Pantern med 3-2. Det visade sig vara högst tillfälligt. Idag återtog supersuccén Tingsryd förstaplatsen i HockeyAllsvenskan.

Det efter att man tagit en solklar hemmaseger mot tabellsexan Vita Hästen. Redan efter drygt sju minuters spel hade TAIF ryckt åt sig en 2-0-ledning, och ur det hämtade sig aldrig riktigt Norrköpingslaget.

Halvvägs in i tredje perioden ledde Tingsryd med 5-1, och man vann till slut med 5-2 inför de 1759 åskådarna i Nelson Garden Arena. Allra hetast i hemmalaget var Markus Persson, som sköt två mål. Utöver honom fick hemmafansen också se mål av Eric Castonguay, Denny Kearny, och Filip Owesson. Tingsryd har 15 poäng ned till tredjeplacerade Bik Karlskoga, med bara tolv omgångar kvar att spela.

Adam Schmidt och Joachim Nermark sköt Vita Hästens tröstmål i förlusten.