VECKANS GÄST. Valentina Lizana Wallner snackar damhockey och målvaktsspel i nya avsnittet av PowerPlay.
U18-VM Dam 2016

PowerPlay: Målvaktsspecial med Valentina Lizana Wallner

ANNONS

PowerPlay är tillbaka efter juluppehållet. I det nya avsnittet gästar forna landslagsmålvakten Valentina Lizana Wallner studion för att prata damhockeyns utveckling i Sverige och ger dessutom en insiktsfull inblick i det moderna målvaktsspelet.

Valentina Lizana Wallner hann vinna tre SM-guld, spela 111 landskamper och delta i OS innan hon lade ned karriären, blott 25 år gammal, i fjol. När hon nu gästar studioprogrammet PowerPlay förklarar hon varför hon lade av och ger dessutom insyn i hur vardagen ser ut för landets damspelare. Dessutom bjuder hon på en liten målvaktsskola i sann Erik Granqvist-anda för att ge prov på det moderna målvaktsspelet som har gjort svenska målvakter så framgångsrika på både herr- och damsidan.

Första perioden: Damhockeyns förutsättningar
Valentina Lizana Wallner pratar om damhockeyns förutsättningar, varför så få damspelare spelar längre än upp till 25-årsåldern och vilka utmaningar svensk damhockey står inför. Dessutom blir det en närmare titt på det svenska JVM-lag som vann brons i Kanada förra veckan – och en ranking av de fem bästa spelarna i Riksserien.

Andra perioden: Tidernas främsta målskyttar
Svenska Fans hockeyredaktör Niclas Viberg ansluter på Skype från Växjö och pratar om de hetaste snackisarna i NHL. Han går bland annat igenom Aleksandr Ovetjkins senaste milstolpe, Montréal Canadiens besvär och Anze Kopitars nya kontrakt. Han passar även på att ranka tidernas fem största målskyttar på Vibergs lista.

Tredje perioden: Det moderna målvaktsspelet
Valentina Lizana Wallner ger en inblick i hur målvaktsspelet har förändrats under de senaste åren och hur dagens moderna målvaktsspel fungerar. Hon bjuder också på en personlig ranking av SHL:s fem bästa målvakter. Givetvis koras även Veckans stolpskott och Veckans hjälte i slutet av perioden.

Se programmet i sin helhet här:

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games