MÅLLÖSA I GÖTEBORG. Nick Johnson och hans Brynäs misslyckades med att knäcka Frölunda den här gången.
SHL

Brynäs nollat utan Rödin: ”Ska inte lägga vikt vid att en enskild spelare är borta”

ANNONS

Brynäs är det enda laget som inför dagens omgång ännu inte blivit besegrade av Frölunda. Men ikväll kunde laget inte överlista göteborgarna utan sin skadade lagkapten och poängkung Anton Rödin i laget.
— Vi har ingen effektivitet och då vinner man inte, säger Brynäs Lukas Kilström till hockeysverige.se efter att Frölunda vunnit med 2-0 i Scandinavium.

GÖTEBORG (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det var en nära på händelselös tillställning i Scandinavium på torsdagskvällen. Inget av lagen var speciellt aggressiva och när målchanserna väl kom var det få som gick in. De två mål som Frölunda till slut gjorde kom dessutom efter misstag från Brynässpelarna.

Gävlelaget var snäppet vassare än Göteborgslaget genom stora delar av matchen och vann skottstatistiken stort. Men de lyckades inte få in pucken bakom Lars Johansson, som höll sin femte nolla för säsongen.

Efter att Greg Scott tappat pucken i egen zon i första perioden kunde Joel Lundqvist spela fram till poängligaledaren Ryan Lasch – som med en lyckosam kroppsstuds fick in pucken i Brynäskassen. 2-0-målet kom i inledningen av andra perioden när Jörgen Sundqvist släppte iväg pucken i Andreas Johnsons riktning. Johnson kunde sedan kallt pricka krysset bakom Bernhard Starkbaum.
— Jag tycker det är en jämn match. Det böljar lite fram och tillbaka. Första målet är turligt och det anda bjuder vi på. Det kan man inte göra mot Frölunda, säger Lukas Kilström till hockeysverige.se.

”VI FÅR SPELA MED DET VI HAR”

Kilström säger att effektiviteten varit sämre de senaste matcherna. Men mot Frölunda har Gävlelaget vunnit de två tidigare mötena under hösten.
— Vi har gjort bra matcher mot Frölunda och jag tror vårt spelsätt passar just mot dem.
— De vill spela ett aggressivt spel och spela sig ur alla situationer. Men vi ligger på och stressar dem och då slänger de iväg puckarna åt fel håll och vi får tag på dem i deras zon.

Men just idag räckte det alltså inte hela vägen för Brynäs och de åker tillbaka till Gästrikland med säsongens första förlust mot Göteborgslaget.

Efter att poängkungen Anton Rödin råkade ut för sin otäcka skada blev det Lukas Kilström som fick axla rollen som lagkapten. Men utöver att laget tappat sin största målskytt ser inte Kilström att laget kommer att drabbas på något annat sätt.
— Jag tror inte att man ska lägga för mycket vikt vid att en enskild spelare är borta. Vi får spela med det vi har och bara fortsätta köra.

Efter torsdagskvällens SHL-matcher ligger Brynäs nu på en sjätte plats, bara en poäng framför jagande Växjö. För att Gävlelaget ska hålla sig ovanför strecket och gå direkt till kvartsfinal behöver de få upp effektiviteten, berättar Lukas Kilström.
— Jag tycker vi har hittat defensiven, vi släpper inte in jättemycket mål. Men vi måste hitta effektiviteten och hänga lite puckar. Vi får steppa upp lite om vi ska vinna.

Nästa möte lagen emellan är i Gavlerinken den 8 mars, i grundseriens sista omgång.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL