UNDER PRESS. Montréal kunde inte hantera David Pastrnak och hans Boston Bruins i natt.
Nyheter

Krisen växer i Montréal — coachen riskerar att få sparken: ”Förtjänar inte att bli kritiserade”

ANNONS

De gick fram som en slåttermaskin tidigt på säsongen och toppade länge hela NHL. Nu ligger Montréal Canadiens hastigt och olustigt utanför slutspelsplats efter att ha förlorat för 17:e gången på de senaste 21 matcherna i natt.
— De här killarna förtjänar inte att bli kritiserade, säger den hårt pressade coachen Michel Therrien efter 1-4 mot Boston Bruins.

Fem raka förluster och bara fyra vinster på de senaste 21 matcherna. Efter sin sagolika start, med nio raka vinster, har Montréal Canadiens hamnat i rejäl uppförsbacke efter målvaktsstjärnan Carey Prices skada i november.

Den senaste tiden har förlusterna stått som spön i backen och fler och fler röster har höjts för att coachen Michel Therrien ska få sparken. Nattens hemmamöte med rivalerna Boston Bruins beskrevs på förhand som en ödesmatch för Therrien och med tanke på att det slutade med förlust, 1-4, i Bell Centre kan man räkna med att det kommer att bli någon slags konsekvens för antingen Canadiens eller coachen.

Therrien vill inte prata om sin egen situation, men tar laget i försvar.
— Vi har gått igenom en tuff tid och jag har fått nog av att folk kritiserar de här killarna, för vet ni vad? Deras arbetsmoral, den är fantastisk, säger Therrien till nhl.com.
— I kväll är det enda jag kunde be dem om att spela i vår struktur så att det ger os möjlighet att skapa målchanser, få puckar på mål och spelat solitt defensivt. Är utförandet alltid där? Antagligen inte, antagligen inte, precis som för alla lag och alla spelare. Med de här killarna förtjänar inte att bli kritiserade för sin insats. De förtjänar inte att bli kritiserade.

David Pastrnak gjorde sin första NHL-match på en dryg vecka för Boston Bruins efter att ha missat tre matcher med en överkroppsskada och svarade för både mål och assist i comebacken. Boston är i och med nattens vinst sjua i Eastern Conference och har en av de två wild card-platserna just nu.

Montréal – Boston 1-4 (0-1, 1-1, 0-2)
Montréal:
Mark Barberio (1).
Boston: Max Talbot (2), Patrice Bergeron (18), David Pastrnak (4), Brad Marchand (17) (Loui Eriksson).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM