Bryan Bickell vann tre Stanley Cup-titlar med Chicago.
Nyheter

Forne slutspelshjälten skickas till AHL — agenten begär trejd

ANNONS

Bryan Bickell fick allt att stämma i Stanley Cup-slutspelet 2013. Med nio mål och 17 poäng på 23 matcher var han en av Chicago Blackhawks stora nyckelspelare när Stanley Cup-titeln bärgades.

I och med slutspelssuccén fick 29-åringen ett nytt fyraårskontrakt värt fyra miljoner dollar om året till och med nästa säsong. Efter den underskriften har Bickell haft svårt att övertyga i NHL och den här säsongen har han slutligen förlorat sin plats i Blackhawks laguppställning och till och med tillbringat en del tid i AHL.

Förra veckan skickades Bickell ned till AHL för andra gången den här säsongen, något som har fått hans agent Todd Diamond att reagera. Diamond vill att Blackhawks försöker trejda den storvuxne vänsterforwarden.
— Om vi ser på situationen med öppna ögon är det rätt klart att hans framtid antagligen inte finns med Blackhawks, säger Todd Diamond till Chicago Sun-Times.
— Förhoppningsvis kan vi arbeta fram en trejd. Stan Bowman (Blackhawks general manager) är öppen för det, men att genomföra trejder kan vara väldigt tidskrävande i dessa dagar jämfört med förr då man kunde flytta spelare mycket enklare.

Bryan Bickell har svarat för två assist på 23 NHL-matcher den här säsongen och har gjort 14 poäng (7+7) på tolv matcher i AHL. Hans kontrakt, som är värt ytterligare fyra miljoner dollar nästa säsong, gör det ännu svårare för Blackhawks att trejda kanadensaren.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM