FESTFÖRSTÖRARNA. Antti Tyrväinen la sordin på feststämningen i Globen med sina två mål.
SHL

Fullsatt i Globen – då förstörde Färjestads nyförvärv festen: ”Jag njöt verkligen”

ANNONS

13 850 på läktarna i Globen. Då såg Färjestads finska nyförvärv Antti Tyrväinen till att de fick gå hem besvikna. Två mål i hans andra match för klubben såg till att man kunde resa hem med tre poäng i bagaget efter en 3-1-seger.
– Jag vet inte om jag får chansen att spela någon mer match som den här i min karriär, vi får se, men jag njöt verkligen, säger FBK:s party pooper till hockeysverige.se.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det var upplagt för Djurgårdsfest när klubben och dess supportrar slog på stort och fyllde Globen till brädden. Men merparten av de 13 850 åskådarna fick lämna arenan besvikna. Festförstörare – Färjestads finska nyförvärv Antti Tyrväinen.

Med två mål bara hans andra match i den grönvita tröjan blev finländaren Färjestads stora matchvinnare, när man tog med sig tre poäng hem till Karlstad efter 3-1 i ett smågrinigt rivalmöte.
– Det är fantastiskt. En grym match från laget och det är fantastiskt att spela inför en fullsatt Globen. En grym känsla, säger Tyrväinen till hockeysverige.se efter att Färjestadsspelarna återvänt till isen för att ta emot ytterligare hyllningar från den tillresta klacken.

Milan Gulaš spelade fram finnen till hans bägge mål. Särskilt snyggt var det andra, när tjecken gav Tyrväinen mer eller mindre öppet mål att stöta in pucken i efter en spelvändning. De två såg ut att ha funnit varandra fint, trots begränsad tid tillsammans.
– Jag gillar verkligen att spela med honom. Mitt jobb är bara att driva på mål och skapa utrymme för de andra killarna och vara på returerna. Det är kul att spela med Milan och Linus (Persson), de är skickliga killar så det är enkelt att spela med dem, säger Tyrväinen.

Det var dock inte långt borta från att Tyrväinens match hade slutat med ett hattrick. När Mikael Tellqvist var utplockad för att jaga kvittering i slutet letade Gulaš upp Tyrväinen för att ge honom chans på ett hattrick. Men skottet gick utanför, och det blev några svettiga sekunder med Djurgårdstryck innan Robbie Earl till sist satte spiken i kistan.
– Ja, det var den där chansen… Sån är hockeyn. Det var skönt att Robbie gjorde sitt mål så att det inte spelade någon roll.

Är det extra skönt att ta en seger när det är sån här inramning?
– Ja, det var fantastiskt. Det är första gången i min karriär som jag spelar i Globen, det är fantastiskt. Jag vet inte om jag får chansen att spela någon mer match som den här i min karriär, vi får se, men jag njöt verkligen.

”HADE MINA PROBLEM I ILVES”

Tyrväinen lämnade Finland och Ilves under lite kontroversiella omständigheter. 26-åringens sista insats i Ilveströjan blev en ful huvudtackling på ligans poängkung, Tapparas Kristian Kuusela, som gav honom nio matchers avstängning.
– Jag hade mina problem i Ilves. Men jag kör bara på. Nu är jag här och jag vill vinna matcher med laget, och förhoppningsvis kan vi gå långt.

Hur viktigt är det att få en så här bra start i en ny klubb, speciellt med tanke på vad som hände i slutet av din tid i Ilves?
– Självklart är det bra för mig att hitta självförtroendet direkt. Men som jag sa, jag gillar att vara här och vill bara köra på. Jag vill bara göra allt vad som krävs för att vinna matcher.

Hur har den första tiden i klubben varit annars?
– Det har varit grymt. Laget och spelarna är fantastiska, personalen är jättebra. Det är kul att vara i Färjestad. Min familj kommer på fredag också, så det blir härligt. Jag gillar att vara här.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games