Ilja Kovaltjuk.
Nyheter

De ryska superstjärnorna vaknade till liv – MOSADE Finland

Tre Kronor stod för en skräll när man tog en stark bortaseger mot Ryssland i torsdags. Sverige vann med 4-1 efter att ha vänt ett 0-1-underläge, och de ryska stjärnorna med Ilja Kovaltjuk i spetsen kritiserades stort efter matchen.

Men idag kan man lugnt säga att de hade en bättre dag på jobbet. Finland, som slog Tjeckien med 3-0 i Prag, hade inte en chans att haka på i det ryska tempot. Redan efter en period var ställningen 4-0 till hemmalaget.

Efter den andra perioden var ställningen 7-1, och när 60 minuter var spelade stod 8-1 på resultattavlan för Rysslands del.

Ilja Kovaltjuk noterade 2+1, och precis som honom sköt Aleksandr Radulov och Danis Zaripov två mål vardera. Maksim Chudinov och Daniil Apalkov blev också ryska målskyttar i slakten.