Pascal Dupuis blev rörd av hyllningarna han fick motta under nattens match.
Pittsburgh

VIDEO: Tårfylld hyllning för Dupuis – som vill stanna i klubben

ANNONS

Det är en knapp vecka sedan Pittsburghs veteranforward Pascal Dupuis offentliggjorde sitt beslut att lägga skridskorna på hyllan. Anledningen till beslutet var de problem med blodproppar som han dragits med det senaste året, en problematik som gjorde sig påmind varje gång han flög, blev uttorkad, eller tog emot en tackling på isen.

I ett powerbreak i nattens match mellan Pittsburgh och Washington hyllades Dupuis traditionsenligt med en fläskig video och en stående ovation av hemmapubliken. Kanadensaren blev synligt tårögd av den stående ovationen av fansen, och verkade allmänt tagen av situationen.

Beslutet att avsluta den aktiva karriären verkar dock inte betyda att hans tid i Pittsburgh Penguins är över. På en presskonferens inför kvällens match avslöjade 36-åringen att han gärna skulle arbeta i klubben. I vilken roll han skulle behövas vet han dock inte.
– Det är svårt för mig att säga just nu. Det här är fortfarande nytt. Men jag skulle definitivt vilja stanna här i Pittsburgh och försöka hjälpa det här laget att vinna. Jag vet inte vilken roll som skulle behövas. Vi får se. Vi kommer definitivt att prata om det den kommande veckan och verkligen försöka hitta en roll för mig, säger han enligt Pittsburgh Post-Gazette.

Han drabbades först av blodpropparna för ett drygt år sedan, och kom inte tillbaka i spel under förra säsongen efter diagnosen. Det blev ett comebackförsök i år, men oron för hans hälsa blev för stor. Han medger att det känns befriande att ha tagit beslutet.
– Jag känner mig definitivt lättad. Jag går annorlunda nu. De senaste veckorna var lite annorlunda för mig, jag började faktiskt bli lite tveksam ute på isen.
– Alla man pratar med säger till mig att ”du tog rätt beslut, jag var orolig för dig”. Det gör det helt klart lättare när man hör sånt från alla.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM