Oscar Klefbom.
Nyheter

Klefbom bröt fingret – när Oilers fick Henke utbytt: ”Blir borta några dagar”

Det var blandade känslor för Edmonton efter hemmamötet mot New York Rangers. Man lyckades som ett av få lag knäcka Henrik Lundqvist och få den svenska superstjärnan utbytt i en 7-5-seger – men man förlorade samtidigt också en av sina bästa backar i Oscar Klefbom med ett brutet finger.
– Han blir borta några dagar, säger Oilers-coachen Todd McLellan.

Det glöder om Edmonton just nu. Oilers, som efter Connor McDavids skada räknades bort i slutspelskampen, är inne i en av sina bästa perioder på flera år. I superlöftets frånvaro har en annan stortalang, Leon Draisaitl, fått sitt stora genombrott och tillsammans med Taylor Hall utgör han just nu NHL:s hetaste radarpar. Ett radarpar som fört Edmonton tillbaka in i slutspelsstriden.

I natt kom Oilers femte raka seger när man bjöd på ett ordentligt målkalas mot New York Rangers och Henrik Lundqvist. Anförda av lagets nya superduo och finländaren Lauri Korpikoski hade man stor offensiv lekstuga och satte inte mindre än fem mål på den svenska superstjärnan i bortakassen.

Efter att Darnell Nurse knappt tre minuter in i slutperioden skjutit 5-3 till hemmalaget blev Lundqvist utbytt, för andra gången den här säsongen. Rangers kom därefter tillbaka till 5-5 efter ett mål och en assist från Rick Nash, innan Hall avgjorde matchen med sitt 6-5-mål med mindre än två minuter kvar att spela.

SUPERDUONS SUPERFACIT – 17 POÄNG PÅ FYRA MATCHER

Målet var Halls andra i matchen och utöver det noterades han även för två assist. Fyra poäng, samtliga i form av assist, blev det även för Draisaitl, medan Korpikoski fullbordade karriärens första hattrick med sitt 7-5-mål i tom kasse.
– Det var en av de där kvällarna där precis allt gick in, säger finländaren till Oilers Twitter-konto.

På de senaste fyra matcherna har nu Hall och Draisaitl svarat för otroliga 17 poäng. Därmed har duon också sett till att Oilers nu endast har en poäng upp till tredjeplatsen i Pacific Division. Hall avancerade också upp på en fjärdeplats i poängligan, förbi Daniel Sedin och Erik Karlsson, i och med nattens uppvisning.

Det var dock inte enbart mungiporna uppåt i Oilers efter femte raka segern. En av lagets bästa backar, Oscar Klefbom, tvingades nämligen utgå till följd av ett brutet finger. En skada som gör att svensken åtminstone kommer att missa Edmontons två kommande bortamatcher.
– Han blir borta ett par dagar, konstaterar Oilers-coachen Todd McLellan.

Edmonton – NY Rangers 7-5 (3-1, 0-2, 4-2)
Edmonton: Lauri Korpikoski 3 (6), Taylor Hall 2 (14), Teddy Purcell (6), Darnell Nurse (2).
NY Rangers: Derick Brassard 2 (11), Mats Zuccarello (12), Chris Kreider (5) (Henrik Lundqvist), Rick Nash (9).