SVENSK SEGERFEST. Tvillingarna Sedin och Alexander Edler fick New York Rangers på fall.
Vancouver

Svenskarnas vackra klapp-klapp-spel sänkte Henke och Rangers

ANNONS

Det var ett svenskt samarbete som tog knäcken på New York Rangers och Henrik Lundqvist. Tvillingarna Sedin och Alexander Edler låg bakom bägge målen när Vancouver Canucks besegrade Rangers med 2-1 på hemmais.

Tvillingarna Sedin fortsätter att vara produktiva spelare trots att de har nått 35-årsstrecket. I natt gav de New York Rangers en påminnelse om exakt hur giftiga de fortfarande är. I Vancouver Canucks 2-1-seger hemma i Rogers Arena låg Daniel och Henrik bakom båda målen och fick dessutom med sig landsmannen Alexander Edler i processen.

Edler öppnade målskyttet i spel fem mot tre i den tredje perioden. Med ett distinkt skott överlistade han Henrik Lundqvist efter förarbete av tvillingarna och dessutom med god hjälp av Rangers back Dan Girardi som skymde sin egen målvakt när han försökte trycka Alexandre Burrows ur vägen.

Veteranbacken Dan Boyle kvitterade för Rangers på en straff, men de hann inte gå mer än 30 sekunder innan Daniel Sedin sköt säsongens 13:e mål efter att ha styrt Edlers passning förbi Lundqvist. Den svenska trion svarade följaktligen för sex poäng i matchen.

Daniel Sedin är fyra i poängligan med sina 33 poäng (13+20) på 30 matcher medan brorsan Henrik Sedin är nia med 29 poäng (9+20) på lika många matcher. Edler har samlat ihop 17 poäng (6+11) så här långt.

Henrik Lundqvist lämnade isen med 23 räddningar på 25 skott.

Vancouver – N Y Rangers 2-1 (0-0, 0-0, 2-1)
Vancouver:
Alexander Edler (6) (D Sedin, H Sedin), Daniel Sedin (13) (Edler, H Sedin).
N Y Rangers: Dan Boyle (1).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL