Éric Castonguay.
Tingsryds AIF

Tingsryds poängkung ordnade ny seger via en drömstraff

13 raka straffar utan mål. Sedan svarade Tingsryds poängkung Éric Castonguay för ett synnerligen vackert straffmål som gav smålänningarna två poäng i hemmamötet med Mora i Nelson Garden Arena.

De båda målen som gjordes under ordinarie matchtid kom redan i första perioden. Moras kapten Daniel Hermansson sköt 1-0 i powerplay efter knappa sex minuters spel. Repliken kom sedan från Filip Owesson, även det i powerplay, när han kvitterade med sin nionde fullträff den här säsongen.

Straffläggningen som avgjorde matchen blev en utdragen duell mellan hemmalagets Johannes Jönsson och Moras Jacob Johansson. Först i den sjunde omgången lyckades Castonguay överlista Johansson. Med hjälp av sina mjuka handleder fintade kanadensaren ned lånet från Linköping innan han smekte in sitt sjätte mål den här säsongen.

Tingsryd toppar allt jämt tabellen fyra poäng före AIK. Mora är nia, en poäng efter Pantern ovanför playoff-strecket.