Pascal Dupuis.
Pittsburgh

Pittsburghveteranen tvingas lägga av efter blodproppen: ”Varit en ständig oro”

ANNONS

Ett drygt år efter att han drabbades av en blodpropp i lungan tvingas nu Pittsburgh Penguins 36-årige veteranforward Pascal Dupuis att lägga skridskorna på hyllan. Efter att ha missat hela fjolårssäsongen tog han sig tillbaka i år och spelade på blodförtunnande, men har trots det tvingats till sjukhus en gång under säsongen.
– Trots att han spelar på mediciner som har funkat för andra spelare i NHL, så känner vi att risken för Pascal att spela med hans tillstånd och bieffekterna av testerna för att hålla koll på honom helt enkelt inte är i bästa intresse för hans hälsa över lång tid, säger Penguins läkare Dharmesh Vyas i ett pressmeddelande.

Dupuis har gjort 871 NHL-matcher över 15 säsonger, i Minnesota, New York Rangers, Atlanta, och Pittsburgh. Han var en del av det Penguinslag som vann Stanley Cup 2009.
– Det var väldigt svårt för mig att ta beslutet att ta steget från sporten. Min fru och mina fyra barn har alltid varit min första prioritet, och att spela i mitt tillstånd har blivit en ständig oro för oss alla. Jag vill tacka mina lagkamrater och Penguinsorganisationen för deras fulla stöd under den här svåra tiden, säger Dupuis.

Penguins har valt att ära Dupuis kontrakt som har en lönetaksträff på 3,75 miljoner dollar, och betala honom fram tills att det går ut efter nästa säsong. Han kommer att placeras på long-term injured reserve, vilket innebär att hans lön inte kommer att räknas mot lönetaket.
– Jag lider verkligen med Pascal. Jag har aldrig sett en man som är mer besluten att spela och mer besluten att hjälpa sitt lag. Tyvärr nådde vi en punkt där det inte är i bästa intresse för hans hälsa att låta honom göra det något mer, säger lagets general manager Jim Rutherford.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL