150313 Bjšrklšvens mŒlvakt Kevin Lindskoug under ishockeymatchen i kvalet till SHL mellan Ršgle och Bjšrklšven den 13 mars 2015 i €ngelholm. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91085 …
Nyheter

Lindskougs storspel gav Björklöven två poäng

ANNONS

Björklöven har varit en av de stora missräkningarna i Hockeyallsvenskan den här säsongen. Trots det ska ingen skugga falla på målvakten Kevin Lindskoug. Genom hela säsongen har han huserat i toppen av målvaktsligan – och ännu mer så efter kvällens insats.

För när Björklöven lyckades hemmabesegra Almtuna med 2-1 efter straffar var det tack vare hans storspel. Lindskoug stoppade 38 av 39 skott i matchen och vann dessutom straffduellen med Jonas Johansson i Almtunas kasse.

Jesper Thörnberg satte den avgörande straffen för Björklöven och var tillika den som sköt lagets första mål i matchen, det som betydde 1-1 i powerplay. Emil Larsson sköt Almtunas mål framspelad av poängkungen Michael Haga. Norrmannen gick därmed ikapp AIK:s Malte Strömwall och upp på delad andraplats i allsvenskans poängliga.

Björklöven är elva i tabellen, Almtuna återfinns på sjätte plats.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL