Robert Pettersson
Omark vann matchen i matchen mot poänggiganten igen
ANNONS

Aleksandr Radulov och Sergej Moziakin har tillsammans vunnit KHL:s poängligor de sju upplagorna ligan spelats. Det mesta talar för att någon av dem vinner även den här säsongen. Men när Linus Omark spelar mot de två poängkungarna den här säsongen så har han vunnit matchen i matchen vid samtliga tre tillfällen.

Linus Omark må fortfarande ligga bakom poänggiganten Sergej Moziakin i poängbörsen. Där toppar Moziakin på 47 och Omark är trea på 40 poäng.

Men när de två stora poängmakarna möter varandra den här säsongen så har Omark varit den som gått segrande ur striderna båda gångerna så här långt. Dubbelt upp dessutom.

I den första matchen lagen emellan vann Salavat Julajev borta mot Magnitogorsk med 6-4. Poängkungarna levererade flitigt i den matchen. Moziakin sköt 2+1 och Omark 2+2, och då ska ni dessutom veta att Moziakin spelade hiskeliga 27 minuter i den matchen. En enorm mängd för en forward.

I returmötet i Ufa idag körde Salavat Julajev över Magnitogorsk och vann med 6-2 och passerade på kuppen Magnitogorsk i tabellen och är nu tvåa i östra konferensen. Man klev dessutom förbi som ligans målbästa lag, 115 mål mot Magges 114.

I 6-2-segern idag hade Omark två assist, vilket innebar att han nådde 40 poäng och inte är speciellt långt från sitt personliga KHL-rekord på 46 när hela 24 matcher återstår av grundserien.
Moziakin sköt Magnitogorsks mål, hans 26:e mål för säsongen.

Salavat är ett av KHL:s absolut hetaste lag just nu. Man har ligans bästa PP, för flest mål i ligan och har framförallt plockat sex raka trepoängare – samtliga med svenske Niklas Svedberg stabilt spelande mellan stolparna.

Även Andreas Engqvist hade två assist i dagens match. Så att ingen blir upprörd över att han glöms bort när han lyckats med samma bedrift som Omis.

Fotnot för den som undrar: Linus Omark har även vunnit matchen i matchen mot det hittills enda mötet med Aleksandr Radulov den här säsongen. Han sköt 1+1 i den matchen och Radulov var poänglös. Däremot vann CSKA matchen i sig med 5-2.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM