BÄST I DERBYT. Malmö manövrerade ut Rögle i kvällens derby.
SHL

Malmö derbyvinnare inför storpublik: ”Vi är i en avgörande vecka”

ANNONS

12 600 i ett fullsatt Malmö Arena. Skånederbyt mellan Malmö och Rögle slutade med hemmaseger efter en stark insats som utmynnade i en 3-1-vinst.
– Vi är i en avgörande vecka med matcher mot Karlskrona och Rögle som är konkurrenter i tabellen. Då var det otroligt viktigt att få sex poäng som vi har fått, säger målskytten Björn Svensson till C More.

Rögle har aldrig besegrat Malmö i Malmö under deras gemensamma tid i högsta serien. Detta är ett faktum som gäller även efter kvällens derby inför storpublik i Malmö Arena. Hemmalaget tog omedelbart kommando i bottenmötet och fick utdelning när Mattias Persson tryckte in ledningsmålet mellan benen på Oscar Dansk just som Rögle blev fulltaligt efter ett powerplay. Den långa och fina flippassningen från Nils Andersson skar hål i gästernas försvar och landade perfekt på Perssons klubblad.

Malmö hade 19-6 i skott i första perioden och satte målvakten Dansk under hård press utan att få mer utdelning. I stället klöste Rögle sig in i matchen i mittenakten och fick ett kvitteringsmål när tidigare malmöiten Ludvig Rensfeldt lyfte in 1-1 bakom Jonas Gunnarsson. Malmö återtog kommandot när målglade backen Jens Olsson hängde med upp i ett anfall och slog in tvåan mindre än fem minuter senare.

”OTROLIGT VIKTIGT ATT FÅ SEX POÄNG”

Rögle hade sina ströchanser, men Jonas Gunnarsson i hemmakassen uppträdde stabilt och tillät inga fler baklängesmål. I stället stängde Björn Svensson matchen m,ed sitt 3-1-mål knappa sex minuter före slutsignalen.
– Det var ett jätteviktigt derby. Vi är i en avgörande vecka med matcher mot Karlskrona och Rögle som är konkurrenter i tabellen. Då var det otroligt viktigt att få sex poäng som vi har fått, säger Svensson till C More.

Jonas Gunnarsson stoppade 25 skott, men tyckte att han hade en ganska lugn afton.
– Vi släpper inte till jättemycket farliga lägen. Vi offrar oss framför mål och det var en sådan vinst i dag, en jättebra laginsats, säger han.

Rögles tränare Anders Eldebrink fortsätter att efterlysa bättre effektivitet hos sina spelare.
– Det är inte så konstigt att Malmö släpper in få mål. Vi har 10-15 skott utanför i dag. Det är effektiviteten vi saknar. Vi måste kunna sätta dit lägena under stress, suckar han.
– Det var allsvensk klass i dag. Vi har gått ned oss jämfört med tidigt i serien. Nu har vi inte energin och bettet man ska ha framför mål. Vi måste komma tillbaka dit vi var från början när vi släppte in få mål och satte våra chanser.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL