Henrik Lundqvist.
Tampa Bay

Sena målet bröt Rangers segersvit: ”Det är extremt frustrerande”

ANNONS

Med en och en halv minut kvar att spela och oavgjort på tavlan fick New York Rangers ett gyllene läge att förlänga segersviten med ett power play-läge. Då var det i stället Tampa Bay Lightning som drog nytta av ett misstag och avgöra matchen.
– Det spelar ingen roll hur många matcher man har vunnit, när man spelar så vill man vinna varje match och sättet vi förlorar den här på är extremt frustrerande, säger Henrik Lundqvist till Blueshirts United.

Det blev nio raka matcher. Sen satte Tampa Bay Lightning stopp för New York Rangers segersvit. Ett sent mål i numerärt underläge från Valtteri Filppula, med drygt en minut kvar att spela, avgjorde matchen för Tampa fram till 2-1.
– Det är extremt frustrerande. Vi gav bort matchen, säger Henrik Lundqvist till Blueshirts United.
– Det spelar ingen roll hur många matcher man har vunnit, när man spelar så vill man vinna varje match och sättet vi förlorar den här på är extremt frustrerande. Vi kämpade hela matchen för att komma tillbaka, och så gjorde vi äntligen det, sen fick vi den här fantastiska möjligheten i slutet och vi ger bort det.

Båda Tampa Bays mål kom efter slarv från Rangersspelare. Vid 1-0 var det Keith Yandle som gav bort pucken i egen zon, och vid det avgörande målet så var det Ryan McDonagh som inte kunde hantera en passning från Derek Stepan vilket ledde till en spelvändning.
– Vi hade pucken, Stepan försökte få den till mig, den studsade ifrån min klubba när jag försökte ta emot den och de drog nytta av studsen. De har några skickliga killar i sitt box play och de kunde utnyttja det, säger McDonagh till nhl.com.
– Jag fick för mycket puck under den och satte McDonagh i en dålig situation. Den här svider verkligen också, för vi spelade en rätt bra hockeymatch i 60 minuter och så kostar det här misstaget oss två poäng, säger Stepan.

Segern var viktig för Tampa, som inför kvällen bara hade vunnit en av sina fem senaste matcher.
– Det behövde vända för oss någon gång, vi behövde få studsen med oss. Uppenbarligen är det flyt att vårt första mål i numerärt underläge för säsongen är ett matchvinnande mål med en minut kvar, säger lagets coach Jon Cooper.

Tampa Bay – New York Rangers 2-1 (1-0, 0-0, 1-1)
Tampa Bay: Alex Killorn (3), Valtteri Filppula (2)
New York: Dominic Moore (2)

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL