Bernhard Starkbaum.

Malmö nollade – trots 61 avslut: ”Fantastiskt målvaktsspel avgör”

33 skott på mål, 61 avslut om man även räknar med dem som gick utanför. Trots kraftig spelmässig dominans stoppades Malmös segerplaner på hemmaplan av en briljant Bernhard Starkbaum.
– Fantastiskt målvaktsspel och en ruggig effektivitet avgör, säger Brynäs-tränaren Thomas ”Bulan” Berglund efter lagets 3-0-seger.

Utspelade mot Rögle i torsdags och utspelade på nytt i dag. Trots två spelmässigt bleka figurer lämnar Brynäs de två första SHL-omgångarna efter landslagsuppehållet med full pott. Något man till största del kan tacka målvaktsesset Bernhard Starkbaum för. Österrikaren var fenomenal i Ängelholm i torsdags och var minst lika vass i Malmö Arena i dag.

Trots 33-19 i skott på mål och 61-29 i avslut, om man även räknar skotten som gick utanför, i Malmös favör var det Brynäs som kunde lämna Skåne med ännu en trepoängare i bagaget.
– Vi har en ruggig effektivitet och ett fantastiskt målvaktsspel de här två matcherna som hjälpt oss till seger, säger Brynäs-tränaren Thomas ”Bulan” Berglund till C More.
– Första två perioderna har vi varit i spelmässigt underläge mot båda lagen, men i slutperioderna har vi spelat av matcherna på ett grymt bra sätt.

Offensivt var det än en gång en av lagets poängsprutor som blev tungan på vågen för Brynäs. Greg Scott var nämligen den som sköt det matchvinnande målet när han i första perioden fick in pucken via en Malmö-back från bakom förlängd mållinje. Kanadensaren har därmed svarat för poäng i fyra raka matcher och har nu totalt samlat på sig otroliga 19 poäng (10+9) på de 14 senaste matcherna.

För Bernhard Starkbaum var dagens nolla den första för säsongen och i och med den tog han också steget upp i topp av SHL:s målvaktsliga med en räddningsprocent på 92,36 efter tio spelade matcher. Han har nu stoppat 66 av 67 skott på de två matcherna efter landslagsuppehållet.