BLODUG. Marc-André Fleury fick lagkamraten ben Lovejoys klubba i ansiktet.
Pittsburgh

VIDEO: ”Min pappa blev av med ett öga, så jag blev lite orolig”

ANNONS

Marc-André Fleury fick aldrig panik. Men tanken på vad som hade hänt hans far en gång i tiden fick honom att stanna upp. Efter att ha fått lagkamraten Ben Lovejoys klubba i ögontrakten lämnade han matchen, men lyckades återvända.
– Min pappa förlorade ett öga på grund av en klubba, så jag blev lite orolig, berättar han för nhl.com efter nattens 4-3-seger över Montréal Canadiens.

Det var med knappt fem minuter kvar av den första perioden som publiken i Consol Energy Center kippade efter andan. I samband med att Marc-André Fleury svarat för en räddning råkade backen Ben Lovejoy olyckligt få upp klubban i ansiktet på hemmakeepern. Det ville sig så illa att hans klubblad letade sig in mellan en springa i maskens galler och träffade Fleury i ögontrakten.

Målvakten föll ihop varpå han lämnade isen för att få skadan undersökt. Han ersattes temporärt av Jeff Zatkoff, men kunde lyckligtvis återvända efter ett par minuter.
– Lovejoy mådde lite dåligt, men det där är sådant som händer, antar jag, säger Fleury till nhl.com.
– Jag blev orolig för en stund eftersom jag kände att jag inte kunde öppna ögat. Min pappa förlorade ett öga på grund av en klubba, så jag blev lite orolig. Det blev lite svullet, men var inte alltför illa.

Pittsburgh Penguins vann matchen med 4-3 efter att ha kvitterat matchen i tredje perioden genom ett mål av Patric Hörnqvist, hans tredje för säsongen, för att därefter avgöra via en straffläggning. Sidney Crosby, som hade två assist i matchen, och David Perron överlistade båda skadade Carey Prices ersättare Mike Condon medan Fleury stoppade både Alex Galchenyuk och David Desharnais.

Penguins tog ledningen blott 13 sekunder in i matchen då veteranforwarden Pascal Dupuis gjorde mål. 36-åringen välkomnades tillbaka med en stående ovation i comebacken av hemmapubliken efter att ha förts till sjukhus i Edmonton i helgen efter farhågor om att han ånyo hade drabbats av blodproppar. Dupuis missade större delen av förra säsongen på grund av just det.
– Det kändes fantastiskt att vara tillbaka. Jag fick kliva ut i vår starting lineup och fick ett stort jubel, så givetvis fick jag gåshus. Det är sådant som får i gång dig och det var häftigt att göra ett så bra byte på en gång, säger Dupuis.

Pittsburgh – Montréal 4-3 (2-1, 0-2, 1-0, 0-0, 1-0)
Pittsburgh:
Pascal Dupuis (2), Olli Määttä (2), Patric Hörnqvist (3), David Perron (avg. straff).
Montréal: Andrej Markov (2), Brendan Gallagher (7), Brian Flynn (2).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM