Justin Abdelkader.
Nyheter

Klart: Detroitforwarden skriver på för sju år

ANNONS

Precis som nattens rykten sade så har Detroit gjort klart med ett nytt kontrakt med Justin Abdelkader, rapporterar klubben på sitt Twitterkonto. Kontraktet är på sju år, och lönetaksträffen blir 4,25 miljoner dollar, enligt ESPN:s Pierre LeBrun.

28-årigen gjorde 44 poäng förra säsongen, hans bästa notering i karriären. Innan dess hade han som mest gjort 28 poäng, en siffra satt säsongen innan. Hans nuvarande kontrakt skrevs på innan säsongen 2012/13 och har en lönetaksträff på 1,8 miljoner dollar.

Abdelkaders kontrakt innebär att spelarna i Detroits trupp i nuläget har dryga 56 miljoner dollar i kontrakt mot lönetaket nästa år, enligt General Fanager, och då har man har utgående kontrakt med en mängd spelare. Joakim Andersson, Drew Miller, Darren Helm, Riley Sheahan, Teemu Pulkkinen, Danny DeKeyser, Aleksej Martjenko, Petr Mrázek, Brad Richards, Kyle Quincey och Landon Ferraro är samtliga unrestricted eller restricted free agents. Årets lönetak ligger på dryga 71 miljoner dollar.

Den här artikeln handlar om: