Jere Karalahti jublar efter det första av två mål i comebacken.
SHL

Karalahti i huvudrollen i comebacken – blev hjälte när HV vann

ANNONS

Två matcher, två matchstraff och två avstängningar var Jere Karalahtis SHL-facit inför kvällens match. I kväll blev det i stället två mål, och med avgörandet i förlängningen blev han hjälte när HV71 tog hem två poäng i matchen mot Karlskrona.
– Vi kommer inte att hitta på ursäkter längre, vi måste glömma vad som har hänt tidigare, säger Karalahti till C More.

Jere Karalahtis vara eller icke vara i HV71 har varit omdebatterat efter inledningen på säsongen, där det blivit två längre avstängningar. I dag visade han kanske klubben att de gjort rätt som inte följt de många rösterna och sparkat honom. Med två näst intill identiska mål tog han den stora huvudrollen när man slog Karlskrona med 3-2 efter förlängning.

Karalahtis första mål kom halvvägs in i den första perioden, bara sekunder efter att Karlskrona blivit fulltaligt, när pucken efter många om och men hittade fram till finnen i den högra tekningscirkeln och ett direktskott senare låg bakom Linus Fernström. Det andra, avgörande målet kom från samma position i den högra tekningscirkeln, efter en fantastisk backhandframspelning från Mattias Tedenby.
– Ja, jag var fri där hela tiden. Han är en fantastisk spelare, en speciell forward. Inte många killar kan göra de där passningarna, säger Karalahti till C More efter matchen.

Avgörandet kom i spel fyra mot tre, efter att Riley Holzapfel blivit utvisad i förlängningens inledning. HV fick också chansen att avgöra i förläning genom ett straffslag, men Erik Christensen fick inte pucken förbi Fernström. I och med segern passerar HV både Rögle och Luleå i tabellen, och tar klivet upp på en play in-plats.
– Vi kommer inte att hitta på ursäkter längre, vi måste glömma vad som har hänt tidigare. Vi måste titta framåt och jobba hårt, och bli bättre som lag, säger Karalahti.

För Karlskrona var det tredje matchen av de fyra senaste man tog poäng. I dag var det special teams som fällde blekingarna med tre mål i eller i direkt anslutning till power play för HV71, samtidigt som man själva inte lyckades göra ett enda.
– Jag tycker att matchen är vår. Jag tycker att vi är lite bättre än HV i dag. Vi skapar en del heta målchanser, det gör HV med, absolut, men jag tycker ändå att vi gör en riktigt bra match i dag, säger lagets tränare Pelle Hånberg till C More.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games