Calle Ridderwall
Nyheter

Skrällgänget tappade stjärnorna – nu skräller man vidare

Sibir tappade flera starka namn efter sin succéartade säsong ifjol. Man fick se Patrik Hersley och Jonas Enlund flytta till Lokomotiv, Jarno Koskiranta till SKA och Dmitrij Kugrysjev och Igor Ozjiganov till CSKA. Vilket mer eller mindre var lagets två bästa backar och tre bästa forwards ifjol.

Ändå fortsätter klubben på den inslagna vägen från ifjol och är resultatmässigt till och med bättre än man var då, då man kom tvåa i den östra konferensen. Kanske för att man fick behålla målvakten Alexander Salák, som storspelat under säsongen.
Efter 28 matcher toppar man konferensen den här säsongen, och man gör det med nio poängs marginal och har bara förlorat tre matcher under ordinarie tid så här långt. Det lag som förlorat näst minst matcher på ordinarie tid har förlorat sju.

Att laget, där Calle Ridderwall och David Ullström spelar, är svåra att besegra visade man inte minst på tisdagen när ligan startade om efter uppehållet igen.
Laget låg under hemma mot Novokuznetsk med 0-3 efter halva matchen och 2-4 inför tredje perioden, men lyckades ändå vända och vinna med 6-4.

Calle Ridderwall inledde upphämtningen när han sköt 1-3-reduceringen i tom kasse efter fint förarbete av Vitalij Mensjikov och Tomáš Vincour. Målet var hans fjärde för säsongen. Ridderwall spelade sedan fram Oleg Gubin till segermålet 5-4 när bara 29 sekunder återstod av matchen.

Tidigare NHL-backen Andrej Meszaros gjorde debut för Sibir i matchen. Hans speltid hölls ner till tolv minuter sedan han åkt på en 2+10:a för huvudtackling i andra perioden.