Henrik Karlsson
Nyheter

Henrik Karlsson omstartade med att hålla nollan

Henrik Karlsson rivstartade i KHL efter Karjala Tournament. När Jokerit slog Avangard borta med 1-0 stoppade han 31 skott och höll säsongens tredje nolla. De två tidigare har han hållit mot CSKA hemma och Neftechimik borta.

Philip Larsen, den danske backen, sköt matchens enda mål mitt i första perioden med sitt tredje mål för säsongen.
Jokerit ligger tvåa i västra konferensen, som toppas av Lokomotiv.

Riktigt lika bra gick det inte för Joacim Eriksson när han spelade sin första match för Riga efter uppehållet. Han höll visserligen siffrorna nere borta mot Barys länge och räddade 25 av 26 skott i de två första perioderna innan Barys sköt sig fram till 5-1-seger i tredje perioden efter att ha fått ett tidigt 2-0-mål av Nigel Dawes redan åtta sekunder in på perioden.

Målet var Dawes 18:e för säsongen, vilket gör honom till ligans näst främsta målskytt bakom Sergej Moziakin, som hade 19 mål före dagens match.