Pascal Dupuis.
Pittsburgh

Fick blodproppar för ett år sedan – i natt fördes han till sjukhus igen

ANNONS

Pittsburgh har haft en makalös otur när det gäller allvarliga skador de senaste åren. Sidney Crosbys hjärnskakningsproblem är välkända, och man har utöver det även tvingats se Tomas Vokoun sitta vid sidan efter att ha fått blodproppar i benen. Dessutom har Kris Letang tvingats jobba sig tillbaka från en stroke, och backtalangen Olli Määtä behövde operera bort en tumör.

Som om inte det vore nog med elände åkte Pascal Dupuis på en otäck skada för ett år sedan. Veteranen fick blodproppar i lungan, och kunde spela mer den säsongen. Han har dock kämpat sig tillbaka igen, och den här säsongen kunnat spela sex matcher.

Men i natt fanns han inte med i Pittsburghs laguppställning, när man 2-1-besegrade Edmonton. I stället tvingades han uppsöka sjukhus för att genomföra tester, efter att ha känt av symptom som kan ha att göra med de tidigare blodpropparna.

Dupuis fick lämna sjukhuset, med positiva besked, men kommer inte spela i Pittsburghs nästkommande match.
– Pascals hälsa är högsta prioritet, det har vi alltid sagt. Vi kommer ta till alla tänkbara säkerhetsåtgärder för att se till att han mår bra, säger General Manager Jim Rutherford till lagets hemsida.

Pascal Dupuis har skjutit ett mål på sex matcher i säsongsupptakten.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM