Fabian Brunnström
SHL

Malmöhjälte i våras – nu är profilen fortfarande klubblös: ”Inget konkret intresse”

ANNONS

Han var med och spelade upp Malmö i SHL – men fick ändå inget nytt kontrakt. Nu är den nya säsongen igång för länge sedan, och Fabian Brunnström har ännu inte gjort klart med någon ny klubb. Han är själv förvånad över att intresset är så svagt.
– Jag vet inte hur klubbarna tänker eller vad de letar efter, men man trodde väl att det skulle lösa sig redan i somras, säger han till hockeysverige.se. 

I början av april spelade han en nyckelroll när Malmö tog klivet upp i SHL, med två assist i den sjunde och avgörande matchen mot Leksand. Det är fortfarande den senaste matchen Fabian Brunnström har spelat. Flera månader in på hockeysäsongen står skåningen fortfarande utan ett kontrakt – och utan några egentliga erbjudanden också.
– Mina agenter har ju pratat med en del klubbar vet jag. Men nej, det är ingen som har visat konkret intresse faktiskt, säger Brunnström till hockeysverige.se.

Brunnström anslöt till Malmö från just Leksand under slutet av förra säsongen. Han blev till en viktig kugge när laget avancerade, men fick inget nytt kontrakt trots att han gärna hade blivit kvar.
– Jag hade kunnat tänka mig det. Jag trivdes väldigt bra i Malmö, det var väldigt kul att vara med om avancemanget och det var bra på alla sätt.
– Det jag kan säga är väl att det finns en person som jag är väldigt besviken på i organisationen.

Du vill inte berätta vem det är du är besviken på?
– Nej, jag vill inte prata om det.

Har du siktet inställt på utlandet nu?
– Egentligen är jag öppen för det mesta, frågan är fri som man säger. Men jag siktar helst på att komma utomlands, det gör jag väl. Jag har varit här i tre år nu sen jag kom tillbaka från USA, och jag känner att det är dags att bryta trenden och testa något nytt helt enkelt.

TRÄNAR HÅRT

Att han inte har något kontrakt betyder dock inte att han ligger på latsidan. Träningsdosen är hög, och har så varit ända sedan den förra säsongen slutade.
– Jag tränar på rätt bra, och tänkte egentligen från dag ett att jag skulle använda tiden så bra som möjligt. Så egentligen har jag tränat 5-6 timmar om dagen sen april. Men det är ju min livsstil också, så som jag lever.
– I början var det bara off ice, men på sista tiden har jag börjat gå på is också. Jag har gått på is själv faktiskt, innan jag har något klart känns det bäst att köra själv.

Fabian har både fru och en son, men det ska inte vara något hinder för att skriva på för en klubb utomlands.
– Det beror så klart på vad det blir, men vi pratade om att jag ska sticka själv om det blir så. Jag tror inte att vi bryter loss och flyttar allt. Det beror på vad det blir, men det finns en risk att jag sticker själv.

Är det jobbigt att vara utan klubb så här långt in på säsongen?
– Vad ska jag säga, det har ju gått ett bra tag nu. Jag vet inte hur klubbarna tänker eller vad de letar efter, men man trodde väl att det skulle lösa sig redan i somras. Men nu har det inte gjort det, och det finns inte så mycket man kan göra. Det är bara att vänta och se vad som händer.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch