St. Louis

VIDEO: Retar gallfeber på Anaheims stjärna – utses till matchens första stjärna

ANNONS

Anaheim Ducks fortsätter att förlora. I natt inkasserade laget sin nionde förlust på de tio första matcherna när det blev 1-2 i bortamötet med St. Louis Blues. Detta efter att stjärnan Corey Perry provocerats till att ta en fajt med superpesten Steve Ott – som sedermera utsågs till matchens bästa spelare.

Nej, det är inte mycket som går Anaheim Ducks väg just nu. Härom natten tappade laget en 3-0-ledning mot Dallas Stars och förlorade med 3-4. I nattens bortamöte med St. Louis Blues sköt laget också det första målet när Hampus Lindholm gav ankorna ledningen i powerplay tidigt i den andra perioden.

Något trendbrott innebar inte det målet. Vladimir Tarasenko kvitterade innan rookiebacken Colton Parayko avgjorde matchen i den tredje perioden. Parayko som för övrigt sköt tio skott på mål (!) i matchen och blev den första rookien på över nio år att komma upp i sådana siffror. Senast en nykomling gjorde det var i april 2006 när Aleksandr Ovetjkin lyckades med bedriften.

Anaheims stjärnforward Corey Perry, som fortfarande är mållös den här säsongen, tappade humöret i andra perioden. Efter att ha tappat pucken till Blues superpest Steve Ott kunde Blues kvittera matchen till 1-1 genom Tarasenko. Senare rök Perry ihop med samme Ott och hamnade på utvisningsbänken i fem minuter. Det bidrog antagligen till att Ott fick pris som matchens första stjärna när slutsignalen hade gått.

I Anaheims kasse drabbades målvakten Frederik Andersen av ännu ett nederlag. Trots att den före detta Frölundakeepern har en räddningsprocent på finfina 93,2 och bara har släppt in 2,05 mål i snitt per match har han fortfarande inte vunnit någon match.

St. Louis – Anaheim 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)
St. Louis:
Vldimir Tarasenko (6), Colton Parayko (4).
Anaheim: Hampus Lindholm (2).

Den här artikeln handlar om: