”TACK FÖR DEN, ‘FLOWER!’” Marc-André Fleury stod på huvud och räddade Pittsburgh i natt.
Washington

Till undsättning när Crosby fortsätter att kamma noll: ”Höll oss kvar i matchen”

ANNONS

Efter fem raka segrar stötte Washington Capitals på en målvakt de inte kunde rå på. Marc-André Fleury stoppade 33 av 34 skott när han förde Pittsburgh Penguins till en meriterande 3-1-seger i den amerikanska huvudstaden.
– Ju fler skott han får på sig, ju bättre blir han, säger forwarden Beau Bennett om målvakten.

Pittsburgh Penguins skulle förlita sig på sin breda offensiva arsenal den här säsongen. Det var i alla fall den allmänna uppfattningen när pucken släpptes för ett par veckor sedan. Men när laget nu slutligen har börjat vinna efter att ha inlett säsongen med tre raka förluster är det defensiven och målvaktsspelet som har vänt på skutan.

I nattens bortamöte med Washington Capitals stod målvakten Marc-André Fleury för en storstilad insats och förde Penguins till en 3-1-seger, något som gör att laget nu har vunnit fem av sina sex senaste matcher.
– Vi hade definitivt en tuff start. Men det där steget tillbaka var kanske lite av ett uppvaknande för oss. Jag är glad att jag har spelat bättre under matcherna och att vi som lag har spelat bättre hockey den senaste tiden, säger Fleury till nhl.com efter att ha motat 33 av 34 skott.

CROSBY POÄNGLÖS I ÅTTA AV NIO MATCHER

Målskytten Beau Bennett berömmer Pittsburghs keeper.
– Ju fler skott han får på sig, ju bättre spelar han. Vi kan inte tvinga honom att vara det jämt, men han var definitivt vår bästa spelare i natt och höll oss kvar i matchen.

Av Penguins offensiva storstjärnor är det Jevgenij Malkin och Phil Kessel som har börjat leverera. Malkin spelade fram Kessel till det matchvinnande 2-1-målet i natt och har svarat för åtta poäng (3+5) på de nio inledande matcherna. Kessel är uppe i fyra mål efter att ha skjutit det matchavgörande målet i lagets två senaste matcher.

Sidney Crosby fortsätter emellertid att få dålig utdelning. Han lämnade isen poänglös i natt och har gjort det i åtta av nio matcher så här långt. Samtliga tre poäng (1+2) kom i 3-2-segern mot Florida förra veckan.

I Washington fortsätter Jevgenij Kuznetsov att vara het. Ett nytt mål i natt ger ryssen tio poäng (4+6) på sina fyra senaste matcher.

Washington – Pittsburgh 1-3 (0-0, 0-0, 1-3)
Washington:
Jevgenij Kuznetsov (4).
Pittsburgh: Beau Bennett (2), Phil Kessel (4), Nick Bonino (2).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM