Winnipeg

PODCAST: Säljer sig svenska NHL-backar för billigt?

ANNONS

Mattias Ekholm blev tidigare i veckan den senaste i raden av svenska backar att skriva långtidskontrakt med sin NHL-klubb. Men precis som de flesta andra tackade han ja till en lönetaksträff som kanske ligger under vad som förväntas bli hans marknadsvärde. I nya avsnittet av NHL-timmen undrar Uffe Bodin och Linus Hugosson om svenska backar säljer sig för billigt.

Jonas Brodin, Adam Larsson, John Klingberg, Oscar Klefbom – och nu Mattias Ekholm. Det har blivit många nya kontraktsskrivningar för de unga svenska backlöftena i NHL det senaste året. Gemensamt för samtliga är att de har tecknat långtidskontrakt på minst sex år med en lönetaksträff mellan 3,75 och 4,25 miljoner dollar. Gemensamt för samtliga är också att det finns risk att kontrakten inom kort kommer att framstå som alldeles för billiga i jämförelse med vad spelarna presterar på isen.

I det 80:e avsnittet av NHL-timmen tittar Uffe Bodin och Linus Hugosson närmare på trenden med långtidskontrakten och hur det kan komma sig att just svenska backar ”nöjer sig” med pengar som kanske ligger under deras framtida marknadsvärde.

Dessutom:
* Mikael Wikstrand-tragedin – vad händer nu när den av Ottawa Senators avstängde backen har avslöjat hur det ligger till med sin cancersjuka bror?
* Jonatan Lindquist gästar och pratar om Anaheim Ducks jättesvacka.
* St. Louis Blues plockar in avdankade veteraner på provspel – trots att Magnus Pääjärvi har öppnat starkt i AHL. Vad säger det om Blues syn på svensken?
* En närmare titt på de tio rookies som kan bli tillbakaskickade till juniorligorna innan de spelat tio matcher om NHL-klubbarna vill spara ett år på deras kontrakt.
* Givetvis tas Veckans lag ut också – nu med en svensk som kan vara på väg att ta revansch efter att ha kritiserats de två senaste säsongerna.

Detta och mycket mer i det 80:e avsnittet av NHL-timmen!

Lyssna via Itunes >>
Lyssna via acast >>

Den här artikeln handlar om: