T.J. Galiardi.
SHL

Nu lossnade det äntligen för NHL-värvningen: ”En superdefensiv liga”

ANNONS

Han värvades till Malmö för att bidra offensivt. Poängen och framför allt målen har uteblivit, men på onsdagen spräckte T.J. Galiardi slutligen sin målnolla när Örebro besegrades med 3-1 på bortais. 
– Jag visste att det skulle komma, säger Galiardi till C More.

T.J. Galiardi hade gjort 321 NHL-matcher innan han skrev kontrakt med Malmö Redhawks inför lagets comeback i SHL. Men trots att det var länge sedan han hade en offensiv roll att tala om plockades han till Skåne som en spelare som förväntades leverera framåt. Det har han inte gjort.

Efter att ha gått mållös från sina tolv första SHL-matcher har det ryktats om att 27-åringen skulle vara på väg bort från Malmö, men efter kvällens match mot Örebro bort lär kritiken tystna. Galiardi spräckte nämligen sin målnolla när han fastställde slutresultatet till 3-1 efter fint förarbete av Eric Himelfarb.
– Jag visste att det skulle komma, säger han till C More.
– Jag är mer av en framspelare som alla vet, men när jag får en sådan där passning som Eric gav mig kan man inte gärna missa.

Sin egen insats så här långt under säsongen recenserar han enligt följande:
– Jag tycker att min start varit lik lagets, det har varit upp och ned. Vi har haft svårt att vara konsekventa och det har varit många förändringar i kedjorna. Men vi måste vinna, det är det viktigaste just nu.

”EN SUPERDEFENSIV LIGA”

Omställningen till spelet i SHL har varit svårare än förväntat.
– Det är en superdefensiv liga och det är svårt att få chanser. Jag hade hört att det var defensivt här, men nu har det varit intressant att få uppleva det också, säger Galiardi.

Örebro dominerade första halvan av matchen innan Malmö kom in i spelet och tog för sig allt mer. Kanadensiske backen Derek Meech gav gästerna ledningen varpå Anders Eriksson kvitterade. I tredje perioden satte Mattias Persson det matchvinnande 2-1-målet innan Galiardi säkrade segern.
– Vi vädrade ut stormen och ”Gunnar” (målvakten Jonas Gunnarsson) stod på huvudet. Han höll oss kvar i matchen tidigt. Sedan tog vi över i andra perioden, säger T.J. Galiardi.

Örebros tränare Kent Johansson var nöjd med inledningen på tillställningen, men inte hur laget avslutade.
– Vi är slarviga i passningsspelet. Vet inte om det var för att vi var i underläge, annars har vi kunnat spela ut bättre i de senaste matcherna, säger han.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM