Leksand
Nyheter

Ryktet: Leksand på väg mot konkurs – ”Planerar inte för det”

ANNONS

Ryktet om att Leksands IF kan vara på väg mot konkurs började spridas under gårdagen. Det är ett rykte som klubbens ordförande Åke Norström inte kan dementera rakt av i en intervju med Dalarnas Tidningar.
– Vi planerar inte för det, svarar på DT:s om klubben riskerar att gå i konkurs.

”Om inget oerhört oväntat inträffar, går Leksands IF Ishockey AB i konkurs den 15:e november 2015 eller strax därefter.”
Det var vad som skrevs på ett Leksandsforum under gårdagen, en mening som skapade både oro och ilska kring den anrika allsvenska klubben som har fått en tuff start på säsongen både sportsligt och publikmässigt efter fjolårets degradering från SHL.

Laget parkerar betydligt närmare botten än toppen av tabellen. Efter 17 matcher är masarna trea från slutet, bara tre poäng före jumbon Sundsvall. Samtidigt har man inte varit i närheten av att ligga på den publikmässiga nivå man hade hoppats på. Föreningen hade budgeterat för 4 800 åskådare per match, men har hittills lockat i snitt mindre än 4 000 åskådare per match till Tegera Arena.

”KLART ATT VI HAR DET TUFFT”

Klubbens ordförande Åke Norström försöker kväsa ryktet om ännu en ekonomisk krissituation i Leksand. Knappt tre år efter klubbens rekonstruktion konstaterar han i alla fall att ekonomin inte är vad den borde vara.
– Illa och illa. Klart att vi har det tufft. Men vi ska fixa det här, det är bara så. Och vi är inte ensamma om att ha det så här, säger han till Dalarnas Tidningar.

På en rak fråga om det kan bli en konkurs i november svarar han:
– Det är inget ord jag vill ta i min mun. År 2019 har Leksands IF funnits i 100 år, det vore väl själva den om vi inte ska ta oss dit, säger Norström till DT.
– Vi planerar inte för det. Jag har varit med om värre situationer som inte har slutat med konkurs. Jag har mycket svårt för att låta det här gå i graven. Med enade krafter, så ska vi fixa det. Större under har skett.

Han säger att Leksand jobbar på en plan för att ta sig ur den uppkomna situationen, en plan som ska presenteras inom kort.
– Målsättningen är att vi ska kunna presentera en ordentlig satsning i nästa vecka. Samtidigt för vi diskussioner med intressenter. De som finns och har ledande positioner i Leksands IF har en väldigt positiv inställning och kommer hela tiden med idéer och öppningar.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM