Patrick Dwyer.
SHL

Mer NHL-meriter till Modo: ”Fina ledaregenskaper”

ANNONS

Modo fortsätter att satsa nordamerikanskt. Efter att ha fått lagkaptenen Byron Ritchie långtidsskadad har klubben nu värvat den mångårige NHL-spelaren Paytrick Dwyer.
– Vi har letat en forward under en tid och tycker att Dwyers kvalitéer kommer att göra laget bättre, säger general managern Per Svartvadet.

I nio raka säsonger tillhörde Patrick Dwyer Carolina Hurricanes organisation. Under den tiden hann han spela 416 matcher och göra 42 mål och 93 poäng. Inför den här säsongen fick han emellertid inget nytt förtroende – och hittade heller inte någon ny klubbadress.

I stället flyttar den amerikanske forwarden nu till Sverige. I dag meddelade Modo att man har tecknat ett kontrakt med 32-åringen som gäller under resten av säsongen.
–En bra skridskoåkare som kan spela på flera olika positioner som forward och dessutom har fina ledaregenskaper. Dwyer är allround som spelare och bara att han har tillhört samma organisation under många säsonger tyder på att han har bra karaktär och har varit en uppskattad lagkamrat. Vi har letat en forward under en tid och tycker att Dwyers kvalitéer kommer att göra laget bättre, säger Per Svartvadet, general manager för Modo.

Dwyer spelade 71 matcher med Carolina förra säsongen och svarade för fem mål och tolv poäng. Han är i grund och botten en defensiv spelare som har dödat en hel del utvisningar i NHL under sin karriär med Hurricanes.
– Min förhoppning är att jag kan tillföra djup i forwardsuppsättningen i Modo Hockey och bli en tillgång med min skridskoåkning och rutin, säger Dwyer.
– Jag har bara hört gott om Modo Hockey och samtliga mina kontakter från Carolina berättade om klubbens historia och vilka spelare som kommit fram genom juniorleden. Jag ser fram emot att ansluta till laget och komma igång så fort som möjligt.

Forwarden anländer till Örnsköldsvik i början av nästa vecka.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM