John Tortorella.
Nyheter

Columbus sparkar tränaren efter mardrömsstarten – Tortorella ersätter

ANNONS

En rekorddålig start på säsongen har sett till att Columbus Blue Jackets ligger på sista plats i hela NHL. Efter sju matcher har man noll poäng och -21 i målskillnad – 8 mål sämre än näst sämsta lag. Nu väljer klubbens finske general manager Jarmo Kekäläinen att agera och sparka coachen Todd Richards. För att ersätta honom har Columbus valt John Tortorella, rapporterar TSN:s Darren Dreger.

Den ständigt kontroversielle Tortorella har varit utan tränarjobb den senaste säsongen, efter att han sparkats från Vancouver Canucks. Hans enda säsong i Vancouver blev sällsynt turbulent, även med hans mått mätt. Kulmen nåddes när han i första periodpausen i en match mot Calgary Flames försökte ta sig in i motståndarnas omklädningsrum för att konfrontera deras coacher. Anledningen var att Tortorella upplevde att Calgarycoachen Bob Hartley var den som sett till att matchen inleddes med ett jätteslagsmål mellan alla spelare på isen, efter att han börjat matchen med sina slagskämpar på isen. Han stängdes av i 15 dagar för händelsen.

Förutom debaclet i Vancouver har Tortorella varit huvudtränare för Tampa Bay Lightning i sju säsonger, där han tog klubben till sin första och hittills enda Stanley Cup-titel 2004. Därefter tränade han New York Rangers i fem säsonger, med ett framträdande i konferensfinalen som bästa resultat. Amerikanen är också utsedd till att leda sitt hemland i World Cup som går av stapeln nästa höst. I Columbus får han nu bland annat träna svenskarna William Karlsson och Alexander Wennberg.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games