Oskar Sundqvist.
Nyheter

Nu har Sundqvist spräckt AHL-nollan – matchvinnare i natt

ANNONS

Han hade två assist på sina tre första matcher i AHL. I natt kom det första målet. Oskar Sundqvist sköt 2-0 för Wilkes-Barre/Scranton Penguins i 5-1-segern mot Bridgeport Sound Tigers och stod således för det matchvinnande målet.

21-åringen spelade en slutspelsmatch för Penguins efter SM-finalspelet med Skellefteå i fjol. Inför säsongen kallades han upp till Pittsburghs av lönetaksskäl när finske backen Olli Määttä gick i motsatt riktning.

I Wilkes-Barre/Scranton fanns även Niclas Andersén på isen medan Tim Erixon skickats tillbaka till Pittsburgh igen. I Bridgeport saknades Sebastian Collberg i laget.

*****

En annan spelare med bakgrund i Skellefteå har fått en bra start i AHL. Det handlar om amerikanen Ron Schremp, tillbaka i Nordamerika efter ett par säsonger i Europa.

Schremp sköt två mål för Portland Pirates i 5-2-segern över Hershey Bears och har tre mål och en assist på sina tre första matcher den här säsongen.

I Hershey gjorde Christian Djoos säsongsdebut på blålinjen. Han spelade sin första match i ligan i fjol efter att Brynäs säsong tagit slut.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games