Joni Pitkänen.
Nyheter

Två år efter skräckskadan – nu siktar Pitkänen på NHL-comeback

ANNONS

Han har inte spelat en match sedan 2 april 2013, då han brakade med fötterna före in i sargen och bröt hälen svårt. Nu hoppas finländaren Joni Pitkänen på en comeback i världens bästa liga till nästkommande säsong. Finländaren spelar inte professionellt just nu, men gör tillfällig comeback i en välgörenhetsmatch kommande månad.

Det första året efter den otäcka skadan kunde inte ens finländaren få på sig en skridsko på den skadade foten, men nu ska han vara igång med träningen igen. Om han efter den långa frånvaron från sporten fortfarande har vad som krävs för att nå hela vägen återstår att se, men man kan inte annat än hoppas efter den otur han drabbats av i sin karriär.

32-åringen spelade nio säsonger i NHL mellan 2003 och 2013 och hann under denna tid representera Philadelphia, Edmonton och Carolina. På 535 matcher svarade den offensivt skickliga backen för 282 poäng (57+225).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL