Jere Karalahti
SHL

Nu har Karalahti fått sitt stenhårda straff

ANNONS

Jere Karalahti har fått sitt straff för crosscheckingen i ansiktet på Frölundas Ryan Lasch i onsdags. Enligt HV71:s twitter, där sportchefen Johan Hult uttalar sig, blir finländaren avstängd i hela tio matcher, där tre omvandlas till böter, för tilltaget.

Karalahti inledde säsongen med en avstängning efter en annan crosschecking i ansiktet på Linköpings Nichlas Hardt i vårens kvartsfinalspel. När han väl fick begå säsongsdebut tog det sedan mindre än en period innan han ådragit sig ett nytt matchstraff och en avstängning på fem matcher för en ful tackling på Brynäs Petr Vrána.

När veteranen fick göra comeback på nytt mot Frölunda fick han åtminstone vara med på isen i nästan tre hela perioder innan det var dags för hans nästa överfall. Ett överfall som nu alltså mynnar ut i ytterligare en lång avstängning, trots att Karalahti själv anser att han bara försökte försvara sig själv.
– Jag fick pucken och sköt ett slagskott från blålinjen när deras kille kom för att tackla mig. Jag försökte skydda mig, sa Karalahti tll Jönköpings-Posten tidigare i veckan.

Trots att han endast varit ombytt i två matcher den här säsongen toppar Karalahti SHL:s utvisningsliga med 58 utvisningsminuter.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games