ÅTTA POÄNG. Martin Hanzal, Anthony Duclair och Max Domi, här tillsammans med Oliver Ekman Larsson, stod för åtta poäng mot Anaheim.
Nyheter

Wow, vilken rookieduo – här får ynglingarna det uträknade laget att lysa

ANNONS

Max Domi och Anthony Duclair bildade ett svårstoppat radarpar för Kanada under JVM i fjol. Nu härjar duon i NHL också. I natt låg de bakom överraskningslaget Arizona Coyotes fina 4-0-skalp i bortamötet med Stanley Cup-favoriten Anaheim Ducks.

Tillsammans med Sam Reinhart utgjorde Max Domi och Anthony Duclair Kanadas och hela JVM:s bästa formation under fjolårets turnering i Toronto. Just därför var det en och annan hockeykännare som nickade instämmande när Arizona Coyotes fick med rättigheterna till Duclair från New York Rangers i Keith Yandle-trejden i våras.

Nu har den vassa duon återförenats i NHL och genast börjat visa att det är de båda som ska leda laget in i framtiden. Tidigt på torsdagsmorgonen låg firma Domi och Duclair bakom Coyotes minst sagt överraskande 4-0-seger i bortamötet med Anaheim Ducks, laget som utmålats som den stora Stanley Cup-favoriten. Vinsten är Coyotes tredje raka under säsongsinledningen.

Duclair sköt tre av målen i bortamötet medan Domi bidrog med både mål och assist. Dessutom bidrog den tjeckiske centern Martin Hanzal med tre assist.

I Arizonas kasse fortsätter den tidigare så ifrågasatte Mike Smith att spela strålande. På de tre inledande segermatcherna har han bara släppt in två mål på 106 skott. I natt höll han sin första nolla genom att stoppa 37 skott.

För Anaheim Ducks är läget lite mer prekärt. Nattens nederlag var det tredje rad och ännu mer oroväckande är att man bara har svarat för ett enda mål på de inledande matcherna. Inget speciellt gott tecken med tanke på att man har offensivt pålitliga stjärnor som Ryan Getzlaf, Corey Perry och Ryan Kesler i laget. I nattens match fick ryssen Anton Chudobin starta mellan stolparna. Han byttes ut till förmån för Frederik Andersen efter tre insläppta mål på åtta skott i första perioden.

Anaheim – Arizona 0-4 (0-3, 0-1, 0-0)
Arizona:
Anthony Duclair 3 (3), Max Domi (1).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM