Jere Karalahti
SHL

Jere Karalahtis försvarstal: ”Jag försökte skydda mig”

ANNONS

Andra matchen för säsongen – andra matchstraffet. Nu står HV71:s veteranback Jere Karalahti inför sin tredje avstängning på kort tid.
— Jag försökte skydda mig, säger finländaren till Jönköpings-Posten efter gårdagskvällens smäll mot huvudet på Ryan Lasch.

Sjätte raka förlusten blev ett faktum i går. Trots en tidig 2-0-ledning mot serieledande Frölunda klarade inte HV71 av att knyta ihop säcken. Det blev ett nytt nederlag – och ett nytt matchstraff för Jere Karalahti, till råga på allt.

Finländaren missade de tre inledande matcherna på säsongen för sin crosschecking i ansiktet på Linköpings Nichlas Hardt i vårens kvartsfinalspel. I comebacken mot Brynäs hann Karalahti inte ens fullfölja en period innan han tacklade sönder ansiktet på tjeckiske centern Petr Vrána – och blev avstängd i fem matcher.

Gårdagskvällens comeback slutade alltså också med match penalty. I matchens slutskede satte 40-åringen upp klubben i ansiktet på Frölundas Ryan Lasch. Självförsvar, hävdar Karalahti.
— Jag fick pucken och sköt ett slagskott från blålinjen när deras kille kom för att tackla mig. Jag försökte skydda mig, sa Karalahti till Jönköpings-Posten efter matchen.

Eftersom det handlar om match penalty är Jere Karalahti per automatik avstängd i den kommande matchen mot Djurgården. Med tanke på hans historik är det troligt att avstängningen sträcker sig längre än så.
— Jag vill inte säga för mycket, men det är klart att det inte känns bra. Jag har inte ens spelat två matcher den här säsongen och vi är inne i mitten av oktober, säger Karalahti till JP.

Trots att Karalahti bara hunnit spela två matcher hittills toppar han SHL:s utvisningsliga med sina 58 minuter. Utöver matchstraffet hade han ytterligare tre tvåminutare under gårdagens match, två av dem för highsticking.
— Jag kan bara säga att det är svårt för mig att spela hockey just nu, säger han med adress till domarkåren..

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games