Sök
Nazem Kadri.
Toronto

Toronto: Har vaknat upp till en ny verklighet

Nio poäng på de avslutande 42 omgångarna förra säsongen blev droppen. Efter flera års misär valde Torontos lagledning att ta det oundvikliga steget och börja om. Utan storstjärnan Phil Kessel vaknar man upp till en ny verklighet och det lär fortfarande dröja många år innan man är redo att konkurrera på allvar.

IN OCH UT 

Nyförvärv: Martin Marinčin, b, Edmonton, Matt Hunwick, b, NY Rangers, Nick Spaling, fw, Pittsburgh, P.A. Parenteau, fw, Montréal, Mark Arcobello, fw, Arizona, Daniel Winnik, fw, Pittsburgh, Shawn Matthias, fw, Vancouver, Michael Grabner, fw, NY Islanders, Brad Boyes, fw, Florida.
Förluster: Tim Erixon, b, Pittsburgh, Phil Kessel, fw, Pittsburgh, David Booth, fw, klubb ej klar. 

S9

S1Jonathan Bernier
Svarade för ett oerhört starkt debutår i Toronto efter ankomsten från Los Angeles, men hade det betydligt tyngre i fjol. Har en tendens att hamna i djupa svackor emellanåt, men när han är på humör är han en matchvinnare av rang. Är en spektakulär målvaktstyp som måste överträffa sig själv om Maple Leafs ska ha några chanser att hävda sig hyfsat den här säsongen.

S2Dion Phaneuf
Den 30-årige lagkaptenen är kanske inte den spelare han var under sin tid i Calgary, men likväl får han oförtjänt mycket skit emellanåt. Kanadensaren är fortfarande en toppback i den här ligan som har både fysiken, offerviljan och skottet för att göra skillnad. Måste slipa till sin defensiv då han tenderar att gå bort sig i egen zon allt för ofta, men mycket av det beror också på att han inte har en backpartner av tillräcklig kvalitet som kan bidra med lite trygghet. Trejdspekulationerna har länge gått varma kring 30-åringen och det återstår att se om han blir kvar i Maple Leafs hela säsongen ut.

S3Morgan Rielly
Under ett nattsvart fjolår var 21-åringens framsteg en av få ljuspunkter för Toronto. Är på god väg att växa ut till en offensiv back av elitmått i ligan och jämförelserna med Kris Letang som gjordes när kanadensaren draftades känns inte allt för långsökta. Har en fantastisk skridskoåkning och ett spelsinne som gör honom ovärderlig i Maple Leafs speluppbyggnad, men har fortfarande en hel del att jobba på i sitt defensiva spel.

S4Nazem Kadri
Den forna supertalangen hade inget bra fjolår, men besitter fortfarande en stor potential. Visade under lockoutsäsongen 2012-2013 vad han är kapabel till att göra och under årets försäsong har han visat prov på det spelet igen. Hans träningsvärden är enligt nordamerikanska uppgifter bättre än någonsin tidigare och med ett nyskrivet ettårskontrakt är det nu upp till 24-åringen att visa att han är värd att satsas på även längre in i framtiden.

S6
Lagets poängkung: 
James van Riemsdyk
Tvåan i Torontos interna poängliga från de två senaste åren är den som ska leda lagets offensiv nu när Kessel har lämnat för Pittsburgh. Det återstår att se om amerikanen växer med den uppgiften eller ser den som en börda. Under sin tid i hockeymetropolen har i alla fall 26-åringen tagit stora kliv i sin utveckling och han är på god väg att växa ut till den stora stjärna han spåddes att bli när han valdes som andra spelare i draften 2007.

S5Jake Gardiner
Den 25-årige amerikanen har egentligen de flesta färdigheter man i dag önskar sig hos en modern back, men har stundtals haft svårt att få alla pusselbitar på rätt plats. Under sina bästa dagar kan han med sin rörlighet och sitt spelsinne ta över en match, men på dåliga dagar kan han vara av lika avgörande skillnad åt andra hållet. Under försäsongen har han i huvudsak visat upp sin positiva sida och det här kan mycket väl bli säsongen när allt faller på plats.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

Sedan lönetakets införande har världens rikaste hockeylag varit ett av de mest misskötta i NHL. Trots upprepade fiaskon i strävan efter en slutspelsplats har Torontos klubbledning gång efter gång försökt sig på en quick fix utan att lära sig av sina misstag. Sedan Brendan Shanahan tog över som klubbens president verkar man nu till sist ha insett allvaret i situationen och att det enda rätta är att börja om från grunden. Efter att laget plockat ihop miserabla nio poäng på de avslutande 42 omgångarna förra säsongen slog Shanahan näven i bordet och rensade i leden. Borta är GM Dave Nonis, coachen Peter Horacheck och storstjärnan Phil Kessel och in har rutinerade rävar som Mike Babcock och Lou Lamoriello kommit. Båda är väl införstådda med att organisationen nu står inför en smärtsam generationsväxling och att det kommer ta tid innan man kommer att vara konkurrenskraftiga igen. Genom sina aktioner det senaste året har Maple Leafs ändå förbättrat sina framtidsutsikter rejält och med unga spelare som Rielly, Nylander och Marner i pipelinen ser framtiden betydligt ljusare ut. De kommande åren är dock en slutspelsplats bara en avlägsen dröm och det är betydligt troligare att man ännu en gång kommer att få välja tidigt i draften.

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
34) James Reimer
45) Jonathan Bernier

BACKAR:
2) Matt Hunwick
3) Dion Phaneuf ”C”
12) Stéphane Robidas ”A”
44) Morgan Rielly
46) Roman Polák
51) Jake Gardiner
52) Martin Marinčin

FORWARDS:
15) P.A. Parenteau
16) Nick Spaling
18) Richard Pánik
19) Joffrey Lupul ”A”
21) James van Riemsdyk
23) Shawn Matthias
24) Peter Holland 
26) Daniel Winnik
29) Brad Boyes
33) Mark Arcobello
41) Michael Grabner
42) Tyler Bozak
43) Nazem Kadri
47) Leo Komarov

COACH: 
Mike Babcock (sedan 2015)

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten