William Karlsson.
Nyheter

Karlsson höll hov mot Buffalo – nära NHL-plats: ”En boost för självförtroendet”

ANNONS

Inför mötet mot Buffalo var William Karlsson en av de som låg på gränsen mellan att ta en plats i Columbus eller inte. Efter densamma lär det inte vara mycket att tveka på. Svensken höll hov i First Niagara Center och sänkte Sabres med fyra poäng.
– Jag visste att det kunde vara min sista match, säger Karlsson.

William Karlsson klev fram när det behövdes som mest. Efter att han lämnat sina tre första matcher under försäsongen poänglös var svensken den stora förgrundsfiguren när Columbus gästade Buffalo. Med ett mål och tre assist låg han bakom sitt lags 6-4-triumf.
– Jag förstod att det kunde vara min sista match under kampen och ville verkligen prestera så bra jag bara kunde, säger stockholmaren till Columbus hemsida.

Karlsson bildade ett sylvasst radarpar tillsammans med dansken Oliver Björkstrand, som svarade för två mål och en assist i matchen. Tillsammans hade duon stundtals lekstuga mot ett betydligt mer meriterat Buffalo-lag.
– Även om jag inte gjort några poäng under de första försäsongsmatcherna har jag känt att jag har spelat bra. Det har gett självförtroendet en boost.

Efter nattens uppvisning talar nu det mesta för att Karlsson kommer att ta en NHL-plats till starten av säsongen. Detta efter en fjolårssäong där han endast fick chansen i tre matcher för Blue Jackets efter trenden från Anaheim.

Utöver Karlsson hade också en annan Sverige-bekant en bra kväll. Förre Luleå-backen Dean Kukan sköt ett mål för Columbus och är med och kämpar om de sista platserna i Blue Jackets NHL-trupp. Tyngre var det för Robin Lehner, som släppte in fem mål på 25 skott i Sabres-kassen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM