Steve Moses.
Nyheter

KHL:s målkung skickas till AHL – Arvidsson nära en NHL-tröja

ANNONS

I fjol sköt Steve Moses 36 mål för finska Jokerit och blev hela KHL:s målkung. Det gav honom ett NHL-kontrakt med Nashville Predators värt en miljon dollar. Men något spel i NHL blir det inte för den 26-årige amerikanen när säsongen startar nästa vecka. På onsdagen skickades han ned till AHL av klubbledningen.

Coachen Peter Laviolette känner att Moses, VM-spelare för USA i våras, behöver tid att anpassa sitt spel till den nordamerikanska stilen efter ett par säsonger i Europa.
– Han är fortfarande en spelare vi räknar med som någon som ska kunna producera för oss, men jag tror att det är en inlärningsprocess för honom att återvända hit, säger Laviolette till The Tennessean.
– Det bästa sättet att ta sig igenom de är att åka till Milwaukee (AHL) och försöka anpassa sig. Att vara en extraspelare häruppe är ingenting som kommer att hjälpa honom.

Nashville har 25 spelare kvar på sitt träningsläger. 23 kommer att få starta säsongen med NHL-laget. Det innebär att den tidigare Skellefteåforwarden Viktor Arvidsson är med och nosar på en plats från start, Han är efter ett starkt träningsläger en av 15 forwards som är kvar på träningslägret. Senast på tisdag ska Predators ha beslutat vilka övriga spelare som får ta steget ned i AHL.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games