Henrik Lundqvist.
Nyheter

Henke överkörd av superpesten – Rangers svarade med armbågstackling

ANNONS

Försäsongsmötet mellan Boston och New York Rangers blev ingen traditionell försäsongsmatch. Efter att Henrik Lundqvist körts över av Bostons Zac Rinaldo var det nära att matchen spårade ur, när Rangers Dylan McIlrath stod upp för sin målvakt.

I slutminuten av den första perioden fick vi se varför Boston värvat Zac Rinaldo inför nästa säsong. Superpesten markerade inför säsongsstarten genom att köra över Henrik Lundqvist i genrepet inför nästa veckas NHL-premiär, vilket renderade i en tvåminutersutvisning för Bostonforwarden.

Lundqvist fortsatte matchen, och storspelade genom att rädda 39 skott i det som slutade med en 3-2-vinst för Rangers. Detta efter att Viktor Stålberg skjutit ett av målen, assisterad av NHL-jagande Oscar Lindberg.

Men matchens snackis var faktiskt inte Lundqvists storspel. I stället var det Rangers Dylan McIlrath som hamnade i centrum. Bara ett par minuter in i den andra perioden satte han in en ful tackling mot Rinaldo, som hämnd mot dennes överkörning av Lundqvist. McIlrath fick en tvåminutersutvisning, och tog senare i perioden en femminutare efter ett slagsmål-

Lundqvist klarade sig som sagt utan skador i situationen, och blev utsedd till matchens bästa spelare. Bostons mål vaktades av Jonas Gustavsson, som räddade 24 skott i Rangers 3-2-vinst. Utöver Stålberg lyckades J.T Miller och Rick Nash överlista svensken.

Bostons båda mål gjordes av Brett Connolly.

 

Den här artikeln handlar om: