Jere Karalahti.
SHL

En backstjärna ut och en annan backstjärna in för HV71

ANNONS

HV71 har fått en bra start i SHL under nya tränaren Johan Lindbom. När guldskytten från 1995 idag återvänder till Gavlerinken, arenan där han blev en evig HV-hjälte för 20 år sedan tvingas han dock till ett par förändringar på backsidan.

Nyförvärvet Ryan O’Byrne fick en smäll mot axeln i 4-1-segern mot Örebro, och finns inte med idag. Han beräknas dock vara tillbaka inom kort.
– Han är inte med på bussen upp till Gävle. Det kommer ta några dagar, men det blir ingen längre period innan han är tillbaka. Vi hoppas att han är med mot Modo på torsdag, säger han till Jnytt.

HV får dock tillbaka en annan viktig backklippa. Det rör sig om Jere Karalahti, som gör säsongsdebut efter att ha avtjänat sin avstängning från förra säsongen.
– Det betyder mycket att han är tillbaka. Han var en ledande spelare i fjol och vi förväntar oss att han blir det i år också. Det är inte klart vem han kommer gå in och spela med, men det lutar åt att han tar O´Byrnes plats bredvid Adam Almqvist, berättar Lindbom.

Karalahti stängdes av efter en ful förseelse på Linköpings Nichlas Hardt under vårens kvartsfinalserie, som Linköping vann.

Brynäs ändrar också på backplats inför matchen. Där petas Mattias Nörstebö, till förmån för nyförvärvet Mathias Porseland som inte fick plats i truppen i 2-1-segern mot Djurgården.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games