Sök
John Tavares.
Nyheter

New York Islanders: Med nytt hem mot en gyllene framtid

Med den bästa hockey klubben bjudit på sedan det gyllene 80-talet tog New York Islanders sig tillbaka till slutspelet förra säsongen – och man är där för att stanna. De fyrfaldiga Stanley Cup-mästarna har ett nytt hem i Brooklyn och det finns mycket som talar för att de första åren i nya arenan kommer att fyllas med framgångar.

IN OCH UT 

Nyförvärv: Thomas Greiss, mv, Pittsburgh, Marek Židlický, b, Detroit, Steve Bernier, fw, New Jersey, Taylor Beck, fw, Toronto.
Förluster: Michal Neuvirth, mv, Philadelphia, Griffin Reinhart, b, Edmonton, Matt Donovan, b, Buffalo, Ľubomír Višňovský, b, Chicago, Tyler Kennedy, fw, New Jersey, Michael Grabner, fw, Toronto.

S9

S1Jaroslav Halák
Är fortfarande mest känd för sitt fantastiska slutspel med Montréal 2010, men har faktiskt fått oförtjänt lite positiv feedback sett till hans spel sedan dess. Visst kan slovaken bjuda på en del enkla mål emellanåt, men han är också en matchvinnare av rang när han är på humör. Hade några mindre bra år i St. Louis, men fick en nytändning efter ankomsten till Isles och var stundtals fantastisk mot Washington i slutspelet i våras.

S2Johnny Boychuk
En av de bästa trejderna på hela förra sommaren var när Garth Snow hämtade in kanadensaren från Boston i utbyte för draftval. 31-åringens ankomst var ett rejält lyft för hela klubbens blålinje. Med sin kanon till skott och sitt starka defensiva spel växte Stanley Cup-mästaren från 2011 ut till den ledargestalt Islanders så väl behövde i sina bakre led. Skrev på en sjuårig kontraktsförlängning värd hela 42 miljoner dollar i somras och förväntas nu fortsätta glänsa för New York-klubben under många år framöver.

S3Kyle Okposo
Efter att han floppade rejält och endast svarade för fyra mål under lockout-säsongen 2012-2013 har 27-åringen kommit tillbaka som en helt ny spelare de senaste två åren. Hade en del problem med skador i fjol, men när han väl spelade visade han att han nu etablerat sig som en elitforward i den här ligan. Har ett driv och en styrka som kombinerat med hans fina spelskicklighet gör honom oerhört svårstoppad. Har helt klart verktygen för att snitta en poäng per match om han får spela vid sidan av Tavares.

S4Frans Nielsen
I diskussionen om vem som är hela ligans mest underskattade spelare kommer danskens namn alltid upp som ett av de hetaste på listan. Har nämnts som en möjlig Selke-kandidat de senaste åren till följd av hans vassa defensiva egenskaper, men vinsterna i att ha veterancentern i laget slutar inte där. 31-åringen är också en skicklig passningsspelare som är duktig i powerplay och som svarat för över 40 poäng under de fyra senaste hela NHL-säsongerna, när man bortser från lockout-året.

S6
Lagets poängkung:
John Tavares

Det är inget som helst snack om att Islanders superstjärna är en av världens bästa spelare. Kanadensaren gör alltid sina lagkamrater bättre och det är ingen slump att de som får äran att spela i samma kedja som honom alltid verkar prestera sin bästa hockey i karriären. Har varit med och nosat uppe i toppen av hela NHL:s poängliga under flera år nu och det skulle knappast betraktas som någon sensation om 25-åringen plockar hem sin första Art Ross Trophy den här säsongen.

S5Michael Dal Colle
Plockades som femte spelare i draften förra sommaren och har sedan dess stärkt sina aktier ytterligare. Ledde sitt Oshawa Generals till OHL- och Memorial Cup-titeln den gångna säsongen och blev dessutom uttagen i den sistnämnda turneringens All Star-lag. Har storleken, tvåvägsspelet och händerna för att göra avtryck i NHL redan nu, även om det är tuff konkurrens på forwardssidan i Islanders. I nuläget tyder det mesta på att Snow och Capuano dragit en riktig vinstlott med Dal Colle, som har alla förutsättningar för att bli en stjärna även i världens bästa liga.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

Efter en tung säsong 2013-2014 steg New York Islanders som en raket i tabellen under fjolåret. Man var länge med och slogs om toppositionerna i den östra konferensen och kvalificerade sig för slutspelet med god marginal. Väl där blev Washington för svåra i en tuff sjumatchersserie, men Islanders-fansen bör knappast misströsta. De flesta spelarna i lagets stomme är en bra bit under 30 år och kommer sannolikt bara att bli bättre och bättre de kommande åren – Islanders är därför tillbaka i slutspelet för att stanna. Nytt för årets säsong är att man lämnar slitna Nassau Coliseum och Long Island för fräscha Barclays Center i Brooklyn, vilket knappast kommer att minska spelarnas trivsel. Visst var stämningen på Long Island i slutspelstider något utöver det vanliga, men med det namnstarka lag Isles kan matcha i år borde fansen ganska snart ha hittat till Brooklyn också. Känslan är att laget redan nu har de flesta komponenter som behövs för att vara med och utmana långt fram till våren. Man har spelskicklighet, fart och tyngd nog att mäta sig de bästa i öst och prickar Halák formen lagom till slutspelet kan det bära långt.

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
1) Thomas Greiss
41) Jaroslav Halák

BACKAR:
2) Nick Leddy
3) Travis Hamonic
14) Thomas Hickey
28) Marek Židlický
37) Brian Strait
44) Calvin de Haan
55) Johnny Boychuk

FORWARDS:
12) Josh Bailey
15) Cal Clutterbuck ”A”
16) Steve Bernier
17) Matt Martin
18) Ryan Strome
21) Kyle Okposo ”A”
27) Anders Lee
29) Brock Nelson
36) Eric Boulton
51) Frans Nielsen ”A”
53) Casey Cizikas
56) Taylor Beck
84) Michail Grabovskij
86) Nikolaj Kuljomin
91) John Tavares ”C”

COACH: 
Jack Capuano (sedan 2010)

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten