FÖR BRA FÖR DEVILS BÄSTA? Cory Schneiders målvaktsspel är det enda som gör att Devils inte är ett av ligans absolut sämsta lag.
Nyheter

New Jersey: En djävulskt lång väg till anständighet

ANNONS

De spelade Stanley Cup-final så sent som 2012. Nu lär det dröja länge innan nästa möjlighet uppenbarar sig. New Jersey Devils satsning på trötta veteraner och dåliga draftval har gjort att vägen tillbaka till anständighet är djävulskt lång.

IN OCH UT 

Nyförvärv: Yann Danis, mv, Hartford Wolf Pack, Marc-André Gragnani, b, Bern, John Moore, b, Arizona, David Schlemko, b, Calgary, Vojtech Mozik, b, Plzen, Sergej Kalinin, fw, Avangard Omsk, Kyle Palmieri, fw, Anaheim, Pavel Zacha, fw, Sarnia, Jiri Tlusty, fw, Winnipeg, Tyler Kennedy, fw, N Y Islanders (tryout), Lee Stempniak, fw, Winnipeg (tryout).
Förluster:  Scott Clemmensen, mv, slutat, Peter Harrold, b, St. Louis, Mark Fraser, b, Toronto (tryout), Bryce Salvador, b, slutat, Dainius Zubrus, fw, klubblös, Cam Janssen, fw, Nottingham, Steve Bernier, fw, N Y Islanders, Martin Hávlat, fw, Florida (tryout), Scott Gomez, fw, St. Louis (tryout). 

S9

S1Cory Schneider
Om det är något som hindrar New Jersey Devils från att vara en riktig slamsugare i botten av tabellen är det målvaktsspelet. Cory Schneider är en av ligans bästa målvakter, även om det inte riktigt framgår eftersom han har ett mediokert lag framför sig. Amerikanen kan mycket väl vara den som står mellan Devils och deras möjlighet att kunna drafta en spelare som Auston Matthews. Kanske är han, motsägelsefullt nog, för bra för lagets bästa.

S2Andy Greene
Han får sällan rubrikerna, men Greene är antagligen Devils viktigaste back. En ospektakulär, lugn spelare som är bra på att transportera puck och sällan går bort sig. Gör inte tillräckligt med poäng för att få uppmärksamhet, men hans värde för Devils speglas i det faktum att han skrev ett långtidskontrakt värt fem miljoner dollar per säsong förra sommaren. Har spelat samtliga 559 matcher för klubben och sällan missat några matcher.

S3Damon Severson
Fjolårets glada rookieöverraskning på Devils blålinje var på väg mot något riktigt fint när han blev skadedrabbad och missade över 30 matcher. Har fina offensiva egenskaper och inte minst ett vasst skott. Kommer bli spännande att följa framöver. Storleken och talangen antyder att det här kan bli en spelare som Devils får stor glädje.

S4Adam Henrique
Devils har inte i närheten av tillräckligt starka offensiva vapen för att kunna slåss om en slutspelsplats. Faktum är att det inte är helt orimligt att tro att laget kommer att göra minst mål av samtliga i NHL. Det faktum att Adam Henrique toppade lagets interna poängliga med 43 poäng förra säsongen symboliserar det. Henrique är en habil tvåvägscenter med en del offensiva instinkter, men han är inte en spelare som man bygger en förstakedja kring.

S6
Lagets poängkung:
Mike Cammalleri
Cammalleri var Devils överlägset bästa målskytt förra säsongen med sina 27 fullträffar. Han är fortfarande en giftig NHL-spelare och i särklass den vassaste offensiva spelaren laget har. Problemet är att han missar minst 15-20 matcher per säsong på grund av olika skador. Han är förhandsfavorit till att bli poängbäst i laget, men då krävs det också att han håller sig någorlunda frisk och hel.

S5Kyle Palmieri
Han kom bort lite i Anaheims överflöd av skickliga forwards. Den typen av konkurrens kommer inte Kyle Palmieri att utsättas för i New Jersey, där han är född och uppvuxen. Här är han i princip given i topp sex-roll med powerplay-tid. Är definitivt god för minst 20 mål med tanke på att han kunde skjuta 14 på 57 matcher med ganska begränsad speltid i Ducks tröja i fjol.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

Det är kanske att ta i att kalla New Jersey Devils för en vanskött klubb, men sanningen är trots allt att de senaste åren har varit tuffa. Ineffektiva veteraner har kommit och gått samtidigt som man sällan hittat några speciellt framstående spelare i draften. Just nu befinner sig klubben i något slags avslaget mellanläge där man inte riktigt har kunnat bestämma sig för om man ska satsa på en renovering av laget eller om man ska fortsätta plocka in veteraner i hopp om någon slags mirakulös uppryckning. Dessvärre är det bortsett från sommarens val i första rundan, Pavel Zacha, ganska tunnsått med talanger i pipelinen. Devils behöver skaffa fler draftval och föryngra sig illa kvickt, annars är risken stor att man blir stående längs vägrenen många år till. Positivt är att man får en ny lagledning med general managern Ray Shero och coachen John Hynes i spetsen. Det är första steget till den nystart hela organisationen behöver efter före detta general managern Lou Lamoriellos 28 år vid makten. Just nu känns laget långt från både anständighet och en slutspelsplats.

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
1) Keith Kinkaid
35) Cory Schneider

BACKAR:
2) John Moore
5) Adam Larsson
6) Andy Greene ”A”
7) Jon Merrill
8) David Schlemko
28) Damon Severson
33) Seth Helgeson
44) Éric Gélinas

FORWARDS:
9) Jiri Tlusty
11) Stephen Gionta
13) Mike Cammalleri
14) Adam Henrique
15) Tuomo Ruutu
16) Jacob Josefson
19) Travis Zajac ”A”
21) Kyle Palmieri
22) Jordin Tootoo
25) Stefan Matteau
26) Patrik Elias ”A”
32) Reid Boucher
37) Pavel Zacha
42) Sergej Kalinin

COACH: 
John Hynes (ny)

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 18 april
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
15:15 Skellefteå - Rögle SHL
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
23:00 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
söndag 21 april
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
måndag 22 april
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
tisdag 23 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga