Tommy Jonssons Björklöven har tidiga problem på backsidan.
Nyheter

Björklövens backkris – endast fyra backar hela

ANNONS

Sportsligt sett har säsongen börjat som önskat för favorittippade Björklöven, som leder Hockeyallsvenskan efter fem spelade omgångar. Men skademässigt ser det sämre ut, framför allt bland backarna. Sedan ungefär en vecka är Jonas Emmerdahl borta med vad som sägs vara en axelskada, och rutinerade Tommy Wargh matchas försiktigt efter skada och är därför inte med på den pågående bortaresan.

Dessutom tvingades Kalle Ekelund utgå från gårdagens bortamatch mot Karlskoga efter en stygg huvudtackling av Christian Berglund, som varit i samma situation flera gånger förut. Och som om inte det vore nog fick även juniorbacken Hampus Falk utgå i gårdagens match. Bloggen Löven4Ever uppger att det ska röra sig om en knäskada som man ännu inte kunnat undersöka ordentligt.

Alla dessa skador gör att Björklöven riskerar att stå med bara fyra backar spelklara i morgondagens bortamatch mot Oskarshamn. Nu tvingas man agera snabbt.

– Nu är det snabba ryck med att låna spelare alternativt flyga ner juniorspelare, eller kanske både och. Vi jobbar på det och hoppas ha en lösning klar så snart det går, säger lagets sportchef Daniel Johansson till Löven4Ever.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL