OHL

Jättelöftet skickas till juniorligan – kom för sent till träningslägret

ANNONS

Tanken var att han skulle få chansen att spela till sig ett NHL-jobb. Men efter att ha kommit för sent till New York Islanders träningsläger valde klubbledningen att omedelbart skicka tillbaka jättelöftet Joshua Ho-Sang till juniorligan OHL, rapporterar Arthur Staple på Newsday.

Joshua Ho-Sang gör det inte lätt för sig. Det 19-åriga jättelöftet skulle matchas i New York Islanders toppkedja med lagkaptenen John Tavares och forwarden Anders Lee under klubbens träningsläger. Men efter att ha kommit för sent till den första samlingen valde Islanders att skicka tillbaka Ho-Sang till juniorlaget Niagara Icedogs i OHL. Det rapporterar Arthur Staple på tidningen Newsday.

Ho-Sang har varit omgärdad av kontroverser under sin juniorkarriär. Den frispråkige forwarden har anklagats för att ha bristande disciplin och därigenom fått ett dåligt rykte som bidrog till att han fortfarande fanns tillgänglig när Islanders valde som 28:e lag i draften 2014. Samtidigt är Ho-Sang en briljant tekniker som har förmågan att lura byxorna av motståndarbackarna.

Den sista tiden har rapporterna kring ynglingen varit positiva och han fick så sent som härom dagen massor med beröm för hur han hade skött sig på Islanders rookiecamp. Hur den här senaste incidenten påverkar hans framtid i organisationen återstår att se.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Poland - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM